Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie Share 3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie


 

 

 

 

Vineri, 29 noiembrie, ora 20.00

Stand Up Comedy: Dan Badea – amUmor, la Sala Palatului

3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie

Dan Badea chiar are umor și puteți verifica asta într-un show special, care mi se pare că denotă și o probă de curaj: să ții singur Sala Palatului înseamnă că, pe lângă magnetismul personal, ai și un public fidel care te urmărește. Dan scrie poante la fel de bine precum le spune, pentru că e un actor foarte bun, dotat cu un teribil simț al ridicolului și cu o capacitate de sesiza potențialul umoristic fie și din situațiile banale, de zi cu zi.

Vineri, 29 noiembrie, ora 20.00

Neverland, la Apollo 111

3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie

One-Woman-Show-ul cu o Ioana Flora dominând scena vreme de un ceas și jumătate surprinde, cu o acuitate și o elocință tipice universului de expresie artistică al regizoarei Iulia Rugină, o Românie pe care se cuvine să o vedem așa cum e: da, suntem o națiune de Peter Pani incapabili să ne maturizăm, într-o perpetuă derivă. Știți ce mi s-a părut mai zguduitor în „Neverland” decât chiar evocarea momentului Colectiv, despre care nu găsesc încă puterea de a mă exprima public – și o apreciez enorm pe Iulia Rugină, fiindcă reușește? Secvența duelului prezidențial dintre Emil Constantinescu și Ion Iliescu. E o bornă istorică, înglobând marea dezamăgire a libertății noastre de după 1989: ne-am pus atâtea speranțe în schimbare, iar cel care a coagulat la un moment dat aspirațiile populare de reformă nu doar că le-a compromis, dar a ajuns și un sinecurist jalnic al guvernărilor dobitoace. Urmărind deznodământul piesei, în care eroina își găsește „Neverland”-ul, mi-am amintit de ce scria pe zidurile pragheze în urmă cu o jumătate de veac: „viața e în altă parte”. În această lectură, putem înțelege că tragedia românească pusă în scenă de Iulia Rugină are și componentă universală: nu suntem deloc unici. Suntem doar printre europenii derutați care și-au dorit libertatea, iar când au dat de ea, n-au știut s-o utilizeze.

Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 18.00

Robin and the Backstabbers – lansare album, la Arenele Romane

3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie

Veritabil eveniment și reviriment, concetul de lansare de la Arenele Romane e mai mult decât o întâlnire a trupei cu fanii. E o fericită ocazie de a asculta noul album „VLADIVOSTOK”- a treia parte a trilogiei Bacovia Overdrive. Noul material al băieților e despre sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat, într-un oraș construit pe spatele unei balene. L-am ascultat, sună foarte bine.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută