Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Mici, mici, dar… numai atât

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mici, mici, dar… numai atât Share Mici, mici, dar… numai atât


Știi unde e Brezoiul? Brezoi, amice, nu Breaza, acolo unde an de an și de mai multe ori pe sezon participi și cu voia ta la festivalul planetarelor, la celebrisima bară la bară, din iarnă și până-n vară. Brrr, brrr, brrr și vruuum, vrum, vrum. Cu fum pe țeava de eșapament și degete ridicate simbolic înspre conducerea republicii, fi-r-ar și întâmpla-s-ar! Ca să nu divaghez, localitatea Brezoi este în județul Vâlcea și găzduiește un super-festival de blues, fenomen care de ceva vreme a prins în mreje și reședința de județ a Vrancei. Nume grele ale blues-ului poposesc prin România în manifestări cu ștaif – să vedeți ce minunăție organizează Suceava, pagini de cultură care îți mai dau și de gândit, nu numai să-ți gâdile colonul, că tot pomeneam cel eșapament. Și, dacă și economic trebuie să exprim o idee, zic doar atât: cu cât evenimentul artistic este mai impunător, având un afiș greu, fără să conțină doar multe nume care nu spun mare lucru, umflându-se astfel suma care trebuie decontată din bugetul public, cu atât cresc șansele de a atrage privirile celor din jur. Și cardurile.

Un investitor care produce, nu doar spală bani, ar fi mai degrabă interesat să ancoreze într-o urbe eminamente culturală. Se dă rock la cetățeni, e cu jazz, folk și blues, merge lumea la teatru? Asta e substanța, deci aici se poate clădi, discăreala (nu se poate fără ea, trebuie să existe, dar nu piesa dominantă) e trecătoare, iar maneaua nefrecventabilă. Spune-mi ce muzică asculți, ca să știu cine și cum ești! Mă iertați, dar eu, gălățean fiind, am avut anul acesta doar Forza ZU: a plouat mult, n-am înțeles mare lucru și nici nu știu dacă s-a dorit altceva. Bașca, adunările cu intrarea gratuită nu fac o para chioară – prin comparație, concertul Metallica, de pe Arena Națională, a devenit sold out în numai 24 de ore! Suntem mici, dar nu ne facem noi mari? N-aș paria. J

 

Dan Moțoc

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.