Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2019
Arhiva Zile si Nopti

Lucruri pe care le știi doar dacă ești MAGICIAN cu ANDREI GÎRJOB

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești MAGICIAN cu ANDREI GÎRJOB Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești MAGICIAN cu ANDREI GÎRJOB


Andrei Gîrjob a terminat facultatea de Inginerie în Timișoara, a locuit doi ani în Londra, apoi s-a mutat în București. În 2003 a văzut primul număr de magie și s-a hotărât să urmeze acest drum. I-a ieșit, pentru că este unul dintre cei mai apreciați magicieni de la noi. Ce îl deosebește pe Andrei de alți magicieni este faptul că pune mare accent pe calitatea entertainment-ului.

Lucruri pe care le știi doar dacă ești MAGICIAN cu ANDREI GÎRJOB

Andrei nu a vrut de mic să se facă magician, în copilărie voia să se facă actor, apoi scenarist. „Descoperind magia, am reușit să le împac pe amândouă. Ca magician sunt și scenarist, pentru că scriu scenariul pentru fiecare număr, gândesc fiecare unghi, prezentarea, replicile etc. Apoi sunt și actor, pentru că pun în scenă ce am scris.”, spune Andrei. De asemenea, el mai mărturisește și că a ales magia și pentru că îi permite să se conectez cu audiența la alt nivel, să le cucerească atenția imprevizibil și spontan și să transforme un moment oarecare într-unul memorabil.

Pentru Andrei, să fii un magician bun înseamnă să fii memorabil. „Dacă abordez câteva persoane la o petrecere și le arăt câteva efecte de magie, dar cum plec ei încep să vorbească despre trafic sau despre grădinița copiilor, înseamnă că nu mi-a ieșit. Pentru că în minutele petrecute cu mine trebuie să uite de tot ce înseamnă probleme cotidiene și să fie captivați de ce văd în acel moment.”

Probabil că mulți se întreabă cât de greu e să ajungi magician, să faci asta ca pe un job full time. Andrei ne spune că poți să cumperi o trusă din supermarket, înveți cele două pagini de instrucțiuni și poți să faci trucuri. Însă… „Ca să faci magie este nevoie de mulți ani de scenarii scrise, numere exersate și sute de ore în fața publicului, toate sunt parte din procesul de a deveni magician. Am investit peste 15 ani până acum și pot spune că a fost provocator să-mi asum statutul de magician. Dar în ceea ce mă privește, nu a existat niciodată o altă opțiune după ce am văzut primul efect de magie.”

Întrebarea imediat următoare e: se poate trăi din magie în România? „Magia e un tip de divertisment versatil și potent, care începe să fie perceput cu adevărat de către publicul român. Devine parte din industriile creative și are multe de spus. Este o sursă de venit ca oricare alta și depinde de fiecare individ în parte dacă excelează sau nu la capitolul acesta, dacă se dedică trup și suflet.”, ne răspunde Andrei.

Magia îl ajută pe Andrei și în viața de zi cu zi. „De când sunt un student al magiei, sunt foarte atent la oameni, le ghicesc nevoile și intențiile. Îmi dau seama mult mai ușor când cineva mă minte, țin cont de limbajul corpului și am mereu planul B în multe scenarii sociale.”

Totuși, ce se întâmplă când un număr de magie eșuează? Andrei îmi povestește că atunci când numerele de magie implică spectatorii, te poți aștepta la orice, dar că experiența și pregătirea l-au făcut să fie mereu cu un pas în fața lor. „Magia se bazează pe elementul surpriză, un spectator nu are cum să intuiască ce urmează într-un număr de magie. Deși nu permit să se întâmple, dacă o greșeală are loc, cel mai important e ca spectatorul să nu simtă asta și să aplici un alt principiu al magiei ca să duci efectul la bun sfârșit.”

Lucruri pe care le știi doar dacă ești MAGICIAN cu ANDREI GÎRJOB

Filosofia care-l reprezintă cel mai bine pe Andrei este: „Fiecare om este menit să facă ceva anume pe lumea asta. Este datoria mea față de restul să fiu un magician excelent. Găsește ceea ce este al tău și devino cel mai bun. Fără scuze.”

Întrebat care ar fi sfatul pe care l-ar da cuiva care-și dorește să devină magician, Andrei răspunde: „Bă, ești sigur?”

Despre numărul de magie care l-a impresionat cel mai tare, Andrei spune: „Tata mi-a spus că pleacă după țigări și după 15 ani încă nu s-a întors. Acum, serios, în fiecare zi citesc articole despre numere de magie și absolut toate sunt incredibile, nu aș putea alege unul.”

Unde îl poți întâlni pe Andrei Gîrjob: „Pe Instagram (https://www.instagram.com/andreigirjobofficial/) anunț zilnic unde am show. Pui Instagramul meu, nu? De miercuri până duminică, în fiecare seara pot fi găsit în diverse restaurante și puburi din București (Harp, Divan, Dada, Vibes 19, Zao). Pe lângă acestea, pentru public organizez lunar atelierele de magie Lumea din mânecă, unde cursanții învață numere de magie pe care le pot face oriunde și oricând. Sunt destinate celor care vor să fie în centrul atenției, care vor să iasă în evidență și să spargă gheața ușor. Detalii mai multe pot afla printr-un mesaj pe Facebook.

Articol de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută