Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

În căutarea celor 365 de clipe sau melancolia ultimei zi din an

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În căutarea celor 365 de clipe sau melancolia ultimei zi din an Share În căutarea celor 365 de clipe sau melancolia ultimei zi din an


Decembrie este una dintre cele mai agitate luni ale anului. Este forfotă peste tot. Prin magazine, prin oraș, pe stradă. Se dă ,,start’’ la numărătoarea inversă până la Crăciun iar până de Revelion, omul intră într-un așa-zis maraton al tradițiilor. Dacă ar fi un mesaj aniversar, ca cele clasice trimise rudelor în perioada sărbătorilor, acest concept s-ar denumi ,,Fie ca…’’iar dacă ar fi prefața unui bestseller comercial, s-ar intitula ,, În căutarea celor 365 de clipe sau melancolia ultimei zi din an’’. Pentru că tot ceea ce se întâmplă în această lună, capătă cumva o aură divină, colocvială, clasică. Ultima zi din an, transformă reușitele în realizări și nereușitele în experiențe. Este aerul jilav de dimineață, cu miros de brad și migdale, cu parfum de portocale și cocă coaptă și cu nemiluite nuanțe de cugetări infime la anul ce stă să treacă. Această perioadă nu e despre reamintirea valorilor morale lipsă, nu e fericire împachetată în spoturi publicitare pentru diferite nișe, nu e aglomerație în trafic în căutarea bradului perfect și nici înghesuială la casele de marcat, căci lumea vinde perfecțiune mai mult ca oricând iar noi suntem forțați să o cumpărăm. Ultima zi din an este rezervată pentru curente de indignare la tot ce putea fi și n-a fost, este despre cum ne ridicăm și ne scuturăm de amintirile ce se preling șiroaie lăsând loc altora noi, este despre cum măsurăm dorul de vară în valuri pe secundă. Această zi este despre cum încercăm să ne sustragem din vârtejul care ne trage în jos, în mâlul vâscos unde zac neputințe,resturi de reproșuri, remușcări, este despre cum eliminăm stresul și opritoarele de zâmbete din noi. Ultima zi vine și pune virgulă în loc de punct, căci ne promite noi începuturi, noi pereți albi de ecouri mute în care speranțe colorate caută o cale. Timpule, cu siguranță îți vom mai irosi din clipe…dar fii bun !

  Timpule, da-ne timp…

Georgiana Stan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută