Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

“Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba il cauți sub brad.”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba il cauți sub brad.” Share “Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba il cauți sub brad.”


Asta a spus Roy L. Smith și bine a spus. Aleg să mă refer la cum a evoluat, de fapt, această sărbătoare, aleg să mă refer la generația mea și la tinerii care, din pacăte, privesc acest moment festiv doar din perspectiva cadourilor și, bineînțeles, a abundenței și a valorii în bani a acestora. Cred că mulți ați uitat, așa cum am făcut-o și eu pentru un moment, dar țin să vă reamintesc…ce ne povesteau părinții și bunicii despre cum se celebra Crăciunul pe vremea lor. Ahtiații după bani s-ar opri în mod normal aici din a mai citi. “Plecam dis-de-dimineață, nemâncați și băteam din ușă în ușă, țipând din toți plămânii până răsuna toată mahalaua.”, “Și ce primeați?”, “Nuci și dulciuri.”, “Cum adică doar nuci și dulciuri? Bani nu vă dădeau?”, “Nu, de unde să ne dea? Abia aveau pentru ei.”. Vă amintiți? Sunt sigură că da. Ni se parea absurd atunci, iar unora li se pare anormal chiar și acum. Suntem prea absorbiți de concurența care s-a creat între noi de-a lungul anilor. Ne lăudăm și postăm pe “social media” poze cu asa-zisele “achiziții”, privim colindatul ca pe ceva “lame” sau obosit. Crăciunul, din câte știu eu, e bazat mai mult pe a dărui, nu pe a primi și cu atât mai mult nu este despre laudă si promovarea unei idei uzitate pe rețelele de socializare. Nu toți avem aceeași situație materială, nu toți ne permitem aceleași bunuri, dar în loc să creăm invidie sau sentimente de tristețe și frustrare pentru cei ai căror părinți nu au aceleași posibilități, mai bine am încearca sa fim pur și simplu buni. Sa empatizăm unii cu alții, mai întâi de toate. Să ne zâmbim mai des și să ne susținem ca pe niște frați, așa cum Dumnezeu vrea și tot mai puțini dintre noi o fac. 

 

Lupoaica Argintie

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută