Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ne pupăm, Vasile?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ne pupăm, Vasile? Share Ne pupăm, Vasile?


Despre referendumul pentru definirea/redefinirea familiei… Or something like this. Asta mi-a dictat conștiința că trebuie să scrijelesc în ediția curentă a publicației. stai, mă, așa, ce să scriu, pe cine să cert, cu cine să mă iau la trântă în argumente solide? Și dacă nu găsesc motive durabile, nu mă trezesc cu represalii lichide în freză? De obicei, se lasă cu multă transpirație, cu sinapse julite – nu e un subiect confortabil.

Facebook-ul este plin până la refuz de imagini (meme-uri, cum li se zice într-un limbaj de nișă) care ironizează biserica, homosexualii, mamele, tăticii la pătrat, dar și pe cei care au inventat cele două zile dedicate acestui vot. Nu voi fi părtașul bășcăliei generalizate de pe rețelele de socializare, taberele sunt radicalizate și chiar nu mă interesează să mă situez în colțul albastru sau roșu. Și nici ca arbitru nu e bine, chiar dacă n-am de ales, arhicunoscut fiind aspectul că mamele acestor cavaleri dețin lăzile frigorifice cu cea mai mare capacitate. Când plouă, arbitrul e vinovat, dacă e soare, dă-l naibii de nenorocit care fluieră isteric în țignal! Cinstit, cine sunt eu în fața Cerului (a se citi Dumnezeu) ca să decid cum doresc să trăiască X și X sau cu câtă tandrețe s-o învelească Y pe Y, mai ales că pe buletinul de vot va fi, înțeleg, o întrebare aiurită?

De asemenea, nu pot trece cu vederea faptul că, în plină pestă porcină și pe timpul răfuielilor din justiție, numai definirea familiei românilor mai rămăsese de rezolvat. Pe bune, Liviule? De partea cealaltă, și revoluționarii care îi consideră retrograzi pe creștinii ortodocși merită un galben: a te distra pe seama faptului că un om merge duminica la biserică e dovadă pură de prostie. Vezi-ți de ale tale, nu te ia cu el lângă altar, la fel cum subsemnatul nu se va pupa pe buze cu Vasile, dacă n-o să-mi placă. Și trebuie să-și dea acordul și Vasile, bașca părinții fetei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută