Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare carte | Mihail Vakulovski: „Odeletă societății de consum”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare carte | Mihail Vakulovski: „Odeletă societății de consum” Share Recomandare carte | Mihail Vakulovski: „Odeletă societății de consum”


Romulus Bucur este unul din cei mai buni poeți ai generației sale, printre puținii „optzeciști” care e la fel de în formă ca în primele sale cărți editate (a debutat în antologia „Cinci”, 1982, a mai publicat „Greutatea cernelii pe hîrtie”, 1984; „Literatură, viață”, 1989; „Dragoste & Bravură”, 1995; „Cîntecel(e). Fast-food Poems”, 1998; „Cărticică pentru pisică”, 2003; „Poeme alese”, 2008; „O seamă de personaje secundare”, 2009 și „Opera poetică”, 2017).

Recomand din start noua sa carte de poezie, extrem de tare & actuală, publicată la Editura Tracus Arte (2018), „Odeletă societății de consum”. Poezie foarte bună, impecabil scrisă, de aici și acum-ul actual, aproape live. E și existențialism biografic, neoantropologic, dar sunt și realități virtuale (nu lipsește nici facebook-ul, nici haștagul).

Volumul se împarte în cîteva părți care se leagă perfect, ca-ntr-un roman: Narațiuni, Produse, Love Story (sau ceva de genul), Bătrînica care și (Alte) narațiuni. Romulus Bucur folosește tematici & personaje actuale, vii și în același timp etern umane (moartea, bătrînețea, iubirea, trecerea timpului), de aceea „Odeleta” sa se va citi cu aceeași curiozitate și-n viitor.

O carte plină de substanță, scrisă – într-un limbaj foarte viu și bogat – cu umor, (auto)ironie, tandrețe, directețe. Lectură plăcută și utilă!

Recomandare carte | Mihail Vakulovski: „Odeletă societății de consum”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută