Plăcinta cu dovleac este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Este foarte gustoasă şi se face destul de uşor. Dovleacul poate fi consumat atât în sezonul rece cât și în cel cald, iar nutriţioniştii îi laudă calităţile.În zilele ploioase nimic nu e mai bun ca o felie de plăcintă cu dovleac. Vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă.
Ingrediente:
350 ml ulei de floarea soarelui, 350 ml apă, un praf de sare, 700-800 g făină.
Umplutura:
2 kg dovleac , 350 g zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, zahăr pudră, scorţişoară.
Dovleacul se curăţă de coajă şi sâmburi şi se dă pe răzătoare. Într-o tigaie se pune dovleacul, scorţisoara şi zahărul şi se amestecă din când în când. Între timp se pregătesc foile pentru plăcintă. Într-un bol se pune apa, uleiul şi sarea, iar făina se adaugă treptat. Aluatul se frământă până se dezlipeşte de pe mâini şi se introduce în frigider pentru 30 de minute. Se întinde cu sucitorul foaia de aluat, se toarnă umplutura dulce şi aromată, se nivelează cu atenţie şi se acoperă cu cealaltă foaie de aluat. Plăcinta se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
După ce se răcește, se pudrează cu zahăr şi se taie felii. Poftă bună!