Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

„Complet străini” și „Experimentul Pitești”, noile filme de la Cinematograful „București” din Pitești

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Complet străini” și „Experimentul Pitești”, noile  filme de la Cinematograful „București” din Pitești Share „Complet străini” și „Experimentul Pitești”, noile  filme de la Cinematograful „București” din Pitești


Cinematograful ”București”, situat în Calea București Nr. 2, organizează două noi proiecții de film care merită vizionate.
Ziua de sâmbătă, 16 iunie, ora 18.00, este dedicată filmului străin, proiecția aleasă fiind „Perfetti Sconosciuti” („Complet străini”). Filmul este regizat de Paolo Genovesse, în rolurile principale jucând Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak, Anna Foglietta, Giuseppe Battiston, Valerio Mastandrea.
Filmul „Complet străini” spune povestea fiecăruia dintre noi, în cele trei ipostaze ale vieții: cea publică, cea privată și cea secretă. Astfel, în timpul unei cine, un grup de prieteni decide să facă un fel de joc, adevăr sau provocare, prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Pe durata cinei, mesajele și apelurile telefonice sunt partajate între ei, făcându-și publice unul altuia secretele. Surprizele apar imediat!
Ziua de duminică, 17 iunie, ora 18.00, este dedicată filmului românesc, cu lungmetrajul „Experimentul Pitești”. Filmul este regizat de Victoria Baltag. Este prima proiecție publică a variantei brute regizorale a primului film artistic despre „Experimentul Pitești”. Această proiecție este destinată publicului larg, dar și investitorilor, filantropilor, Business Angels și persoanelor care doresc să contribuie financiar la realizarea filmului, aflat în faza de post-producție, fiind primul film românesc finanţat prin crowdfunding, exclusiv din donaţii. Regizoarea Victoria Baltag va fi prezentă la întâlnirea cu publicul piteștean. În distribuție, Ion Caramitru, Axel Moustache, Rareş Lucaci, Olimpia Melinte, Sergiu Moraru ș.a Filmul spune povestea suferinţei tinerilor care au trecut prin „Experimentul Piteşti“, experimentul de reeducare comunist care a distrus sute de tineri cu vârste între 18 și 25 de ani și despre care scriitorul Alexandr Soljeniţîn considera că a fost „cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane”.
Pentru accesul la filmul „ Complet străini”, prețul biletului este de 8 lei, iar pentru accesul la filmul „Experimentul Pitești”, prețul biletului este de 6 lei, la care se aplică reducerile stabilite de Consiliul Local Pitești.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.