Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Concert de muzică argentiniană la Filarmonica Piteşti

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concert de muzică argentiniană la Filarmonica Piteşti Share Concert de muzică argentiniană la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, 31 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic de muzică argentiniană, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Argentina. Concertul are ca scop promovarea muzicii argentiniene și a lui Astor Piazzola în Europa, în preajma Zilei Naţionale a Argentinei. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti se va afla dirjorul argentinian Jose Maria Ulla. În program: Gabriel Senanes – Resolana, Ástor Piazzolla/Mariano Castro – Fuga y misterio, Pascual de Rogatis – Dans din opera Huemac,
Horacio Salgán – A fuego lento, Alberto Evaristo Ginastera – Malambo, Carlos Gardel – Por una cabeza, Gerardo Matos Rodriguez – La Cumparsita şi Ástor Piazzolla – Oblivion, Esqualo, Adios nonino şi Libertango.
Absolvent al Conservatorului din Berna (Elveţia), specializarea dirijat orchestră, Jose Maria Ulla este director general şi dirijor la Municipal Symphonic Band din Mar del Plata. După absolvirea facultăţii s-a perfecţionat, ca dirijor, la Academia din Milano (Italia), unde a studiat cu Hans Swarowski. Este discipol al dirijorului Julius Kalmar (profesor la Hochschule fur Musik din Viena). Jose Maria Ulla a fost dirijor principal şi director al Orchestrei Simfonice din Bahia Blanca (1995-2003) şi al Orchestrei Simfonice Municipale din Mar del Plata (2004-2008). Ca dirijor invitat, a condus principalele orchestre argentiniene și din America Latină, precum și pe cele din Europa, Asia și SUA. În 2000 a înregistrat CD-ul „Travesía, la guitarra testigo de cinco siglos”, oratoriu pentru voce, orchestră de cameră, chitară și percuție , de José Luis Merlín. Această lucrare a fost declarată de Ministerul Culturii al Președinției Argentinei de interes cultural național. În 2008, a fost invitat pentru două luni de zile să dirijeze, la Teatrul National de Operă şi Balet din Constanţa, un spectacol coregrafic de tangouri simfonice.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută