Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Spre Parlament, taximetristule!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spre Parlament, taximetristule! Share Spre Parlament, taximetristule!


În acest spațiu e un sacrilegiu să faci politică, te bate Dumnezeu și cred că i se deschide pofta de karate și vreunui sfânt. Nu scapi, orice ar fi, de aceea trebuie să fiu atent cu subiectele – să se întindă de la chestiuni administrative și sociale până la life & style. Stradă, școală, club, spital, cinematograf și, pentru că aceasta e linia revistei, trebuie să gâdil coarda sensibilă a cititorului, eventual să-l injectez cu optimism. De aia e Zile și Nopți, să identifici binele din toate cele 24 de ore, cu toate că avem și semeni pentru care Nopți înseamnă pijamale, nănică. Dar vin și Zilele în care e nevoie de un strop de politichie, cum zicea Nenea Iancu.

Subiectul cu cel mai mare impact din ultima perioadă a fost duelul aparent inegal dintre președintele Camerei Deputaților și taximetristul gălățean care pierduse un rămășag pe Facebook cu cel de-al treilea om în stat. Nu se știau, e cert, gălățeanul fiind o figură cunoscută de la marșurile #Rezist.

Băiat simplu, de provincie, Bogdan Lungu a acceptat provocarea televiziunilor de a discuta pe drumul spre sediul partidului condus de Liviu Dragnea care îl aștepta cu mici. El ducea, așa cum promisese, o navetă cu bere. Iată, un român de rând și-a respectat cuvântul dat și, mai mult decât atât, a lăsat pe drum dâre de responsabilitate, afișând și un simț al umorului de stand-up comedy. Cu demnitate, a refuzat mititeii lui Dragnea, spunând că nu-i place pomana, i-a cerut politicianului măcar 150 de kilometri de autostradă, a vorbit despre școli și spitale, despre podul de la Brăila, nu l-a timorat nimeni și nimic și a spus la final că abia așteaptă să-și revadă familia. Cu alte cuvinte, într-o oră, cât a petrecut cu întâiul deputat al României, taximetristul Bogdan a făcut cât aproape toți parlamentarii zonei în aproape 30 de ani de Putere. Culmea, aceștia din urmă au avut tot timpul casa pornită, nu ca șoferul de taxi care și-a luat o zi liberă pentru a ne oferi gratis o lecție. Te-aș vota, Bogdane!

 

Dan Moțoc

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.