Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Unde sunt banii dumneavoastră?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Unde sunt banii dumneavoastră? Share Unde sunt banii dumneavoastră?


Vă spun eu! Habar nu aveți! Din păcate puțini dintre noi știu să își administreze finanțele personale așa cum trebuie. Ne plângem că nu avem bani, dar cheltuim pe toate tâmpeniile. Nu gândim pentru viitor – investim mai mult în cafeaua de dimineață, decât într-o pensie privată sau într-un cont de economii.

Un sondaj Standard & Poor’s a plasat România pe ultimul loc în Uniunea Europeană in materie de cunoştinţe financiare. Pentru că rata de alfabetizare financiară a românilor este de 22%, cu mult în urmă faţă de liderii acestui clasament, adică ţările nordice, Suedia, Danemarca şi Norvegia care au o rată de 71%.

Un alt studiu, realizat pentru Vodafone de compania de cercetare de piaţă YouGov în 15 ţări, între care şi România, arată că tinerii români sunt cei mai optimişti dintre cei care au participat la studiu în ceea ce priveşte aşteptările în privinţa calităţii vieţii: doar 10% dintre tinerii români sunt de părere că nu îşi vor permite o calitate a vieţii la fel de bună ca generaţia părinţilor lor. Era și cazul. Am schimbat un sistem politic.  Spre comparaţie, alte naţii, mai cu seamă din ţările dezvoltate, sunt mult mai pesimiste din acest punct de vedere: peste o treime (36%) din britanici, aproape un sfert (23%) dintre tinerii din Noua Zeelandă sau Ungaria, 20% dintre greci, 18% dintre italieni. Fireşte, pentru că în niciuna din celelalte ţări nivelul de trai nu este la fel de scăzut ca în România.

Iar despre pensionari – Dumnezeu cu mila! Pensionarii „celor din vest” călătoresc, în timp ce „ai noştri” se bat să stea la rând la medicul de familie ca să ia medicamentele gratuite care să le uşureze suferinţele. ”Cei din vest” au tot felul de activităţi sociale, în vreme ce pentru ai noştri mersul la piață poate fi considerat potențialul maxim.

Avem planuri mari, dar facem prea putin! Mai puțină vorbă și mai multă acțiune! Vorba unui franțuzoaice, fără prea mari cunoștințe de limba română – ”O să murim, fă!”. Încet, dar sigur.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.