Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă: ce trebuie să faci înainte și la ce efecte adverse să te aștepți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă: ce trebuie să faci înainte și la ce efecte adverse să te aștepți Share Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă: ce trebuie să faci înainte și la ce efecte adverse să te aștepți


Eforturile de îndepărtare a părului lasă în urmă umflături, zgârieturi, arsuri sau urme de ceară. Varianta optimă pentru a evita toate aceste neplăceri ar fi epilarea definitivă. Epilarea cu laser este o tehnică ce folosește fascicule de lumină extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de păr. Epilarea definitivă se obține cu ajutorul unui dispozitiv care folosește lumină intensă pulsată (IPL), această lumină încălzește firul de păr, fără să afecteze în niciun fel pielea. Căldura coboară până la rădăcina firului, pe care o distruge. 
Pregătirea pentru epilarea definitivă
– înainte cu șase luni de epilarea definitivă nu ar mai trebui să vă epilați cu ceară. De asemenea, ar trebui să evitați expunerile la soare înainte și după epilarea definitivă.
– evitați folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul să fie aplicat pe pielea curată, adică fără creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt și apa caldă sau expunerea la orice sursă de căldură (saună, sport). Dacă aceste indicații nu sunt respectate se pot obține rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritată.

Epilarea cu laser sau IPL?
Aceste două tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de undă. Epilarea cu laser pătrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul acționează pe o singură lungime de unde, în timp ce IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii. Epilarea cu IPL este un procedeu rapid și eficient. În schimb, tehnologia laser prezintă un procedeu mai agresiv.
Efectele adverse ale epilării definitive nu trebuie să ne sperie. În timpul și după tratamentul de epilare este normal să apară zone înroșite sau puțin umflate, care vor persista timp de 24-48 de ore. După câteva zile se pot observa fire negre în piele. Acestea sunt firele de păr arse, pe care pielea le elimină.
 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută