Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2018
Arhiva Zile si Nopti

Eu, Bodo și trupa Proconsul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Eu, Bodo și trupa Proconsul Share Eu, Bodo și trupa Proconsul


Cum s-a născut trupa “Proconsul” și care au fost primii pași pe scena muzicală?

Înainte să se nască propriu-zis trupa “Proconsul” ,în anul1997, a fost trupa “Take five”, care a plămădit trupa “Proconsul”. O trupă formată încă din vechea “Take five”, rămânând în “Proconsul” doar Dragoș, Robert și eu. Dragoș Dincă – chitară, Robert Anghelescu – clape și Bogdan Marin (Bodo) – solist vocal. “Take five” a fost o trupă cu care ne-am antrenat foarte mult. Am cântat pe vapoare și prin cluburile din București, iar în 1998 am hotărât să atacăm și scenă mare. Hotărâre care a fost un succes. Încă de la prima piesă am obținut difuzări foarte bune. Am câștigat și câteva festivaluri, printre care și “Cerbul de aur”.

 

 

De ce “Proconsul”?

Pentru că așa trebuie să fie, așa ne-am dorit noi.

 

Ce meserii aveți la bază? Trăiți din muzică?

Eu trăiesc din muzică. Meseria mea de bază este cea de muzician, dar am un hobby cu care cochetez de mult timp și anume bucătăria. Astfel, sunt asociat la o tavernă grecească, un restaurant de fructe de mare și peste din București.

 

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Mă trezesc împreună cu soția și cei doi băieți ai mei și avem o dimineață cu un mic dejun în familie. După ce duc copiii la grădiniță, plec spre studio unde mă așteaptă colegii, iar dacă nu avem de repetat sau compus, stăm la o cafea și discutăm despre problemele organizatorice, despre următoarele turnee și despre locurile unde trebuie să mergem. Asta în cazul în care sunt în timpul săptămânii acasă, dacă nu sunt acasă am parte de compania colegilor mei cu care petrec foarte mult timp. De obicei, weekend-urile le petrecem împreună, undeva în țară. Astăzi la Galați, mâine la Cluj, poimâine la Zalău și așa mai departe.

 

Care este sursa voastră de inspirație pentru versuri?

Ținând cont de faptul că eu scriu majoritatea textelor, pot să spun că cel mai important lucru pentru mine atunci când scriu un text este cotidianul. Cotidianul înseamnă viață ta – dacă te cunosc și știu ce ți s-a întâmplat de-a lungul timpului, viața colegilor mei, prietenilor mei, tot ce se întâmplă în lume. De asemenea, mă fascinează foarte mult dragostea.

 

Care este cea mai apropiată piesă a ta, de care te simți cel mai legat?

Nu există. Sunt foarte multe cântece pe care le iubesc. Piesele noastre sunt ca și copiii noștri, nu poți spune “Îl iubesc pe acela mai mult decât pe celălalt”.  Fiecare melodie are farmecul ei.

 

Care sunt aspirațiile trupei și planurile de viitor?

Avem de gând să stăm cât mai mult pe scenă, să demonstrăm că suntem în vârful carierei. Pentru vara asta avem foarte multe proiecte despre care nu pot să dezvălui nimic, dar de care veți află la timpul potrivit pe paginile noastre de socializare, ori pe site-ul trupei, www.proconsul.ro

 

Care credeți că sunt ingredientele succesului?

Seriozitate, credință, înțelegere față de cei cu care lucrezi și dragoste de oameni. Dacă nu iubești oamenii nu poți face nimic.

 

Pe final, ce mesaj transmiteți fanilor voștri?

Aș vrea să le transmit că îi iubim foarte mult, iar cei care ne ascultă și plătesc bilet să vadă “Proconsul” sunt motivul pentru care existăm și facem muzică în continuare. 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută