Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

… despre SPA…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii … despre SPA… Share … despre SPA…


  1. Știați căzona Mării Moarte din Iordania este locul în care s-a inventat spa-ul, încă de pe vremea Cleopatrei?

 – fiind de 20 de ori mai sărată ca apa de mare și bogată în substanțe minerale, Marea Moartă este definiția spa-ului natural. O baie de nămol, câteva minute de plutit în derivă în apele sărate ale mării și te vei simți mult mai relaxat!

  1. Zona în care se află astăzi Iordania este locuită de mai bine de 90.000 de ani, încă din perioada Paleolitică.

 – fiecare loc are o semnificație aparte, păstrând urme ale unei civilizații antice: fie că vorbim de spațiul în care a fost inventat primul alfabet (cel phenician), locul în care a fost botezat Iisus sau unde Moise a văzut Țara Promisă (Muntele Nebo), de vechiul oraș roman Jerash ce datează din anul 3.200 î.H. sau de Petra, una din cele 7 minuni ale lumii moderne, orașul de acum 2.000 de ani săpat în totalitate în stâncă printre defileuri și culmi abrupte.

  1. Scenariile dramatice de film și-au găsit cadrele perfecte aici.

 – în orașul antic Petra au fost filmate Indiana Jones și Last Crusade, cu emblematica imagine cu The Treasury pe fundal. Iar dunele și stâncile din deșertul Wadi Rum au constituit scenele iconice din filmele Lawrence of Arabia și The Martian.

  1. Iordanienii sunt printre cele mai ospitaliere popoare și asta o spun nu doar turiștii invitați adesea la masă sau la un ceai tradițional, ci și statisticile. O treime din populația țării este formată din vecinii refugiați (sirieni și palestinieni), primiți cu brațele deschise aici. Să fie o trăsătură moștenită de pe vremea triburilor nomade?
  2. Fiind o cultură total diferită, s-ar putea să te minunezi adesea la ceea ce vezi. Atenție însă, admirația în Iordan este bine să fie cu măsură și asta pentru că tradițiile locale spun că este de rău augur. Și cum iordanienii sunt foarte apropiați de tradiții, s-ar putea chiar să te trezești că primești cadou obiectul pe care îl admiri foarte mult în vizită la gazda ta. Așa că, dacă vrei să eviți situațiile ciudate, fără prea multe laude!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută