Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/12/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place – Ce nu ne place

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place – Ce nu ne place Share Ce ne place – Ce nu ne place


CE NE PLACE

  Galați:

   1. Atmosfera apăsătoare din zilele de doliu național decretate în memoria Regelui Mihai a constituit un prilej pentru Muzeul Eparhial din Galați de a expune importante colecţii de porţelan, tacâmuri de argint, pahare de cristal şi un program zilnic al Familiei Regale din perioada de şedere la Peleş, Pelişor sau la Palatul Regal din Bucureşti. A fost marcat, cu alte cuvinte, un moment istoric de o rară însemnătate. 

   2. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a lansat recent, în premieră naţională, o aplicaţie pentru smartphone care măsoară starea tehnică a drumurilor. SmartRoadSense i se spune, la realizarea acestei aplicații lucrând timp de patru ani zece cercetători de la Universitatea de Studii din Urbino, Italia. Specialiștii o deosebesc de Waze, poate cea mai cunoscută din gamă, deoarece înregistrează singură existenţa denivelării. Big like. 

" "

   3. Jos pălăria în fața unor asemenea oameni responsabili! 40 de magistraţi au protestat zilele trecute în faţa Palatului Justiţiei din Galaţi faţă de modificările pe care parlamentarii încearcă să le aducă legilor justiţiei, dar şi Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Să-i fi plătit George Soroș și pe ei? Atât de ieftini sunt magistrații noștri sau averea multhulitului miliardar american de origine maghiară este incomensurabilă? 

     Brăila:

  4. Poliția Rutieră Brăila se înscrie cu succes la capitolul Like pentru presiunile eficace făcute pe lângă Primărie pentru asfaltarea Căii Galați, stradă care de luni bune era eligibilă pentru orice concurs de off-road. Serviciul de Rutieră a reușit să convingă municipalitatea că situația este serioasă, traficul rutier fiind pus în pericol. Prin urmare, acum se poate circula decent pe această rută importantă a municipiului. 

    Focșani:

   5. După cum scrie economica.net, retailerul alimentar Zanfir, unul dintre cei mai mari comercianţi alimentari cu capital 100% românesc, a inaugurat primul și cel mai mare magazin al reţelei la Focșani. Are o surpafață de vânzare de 4.000 de metri pătraţi şi un concept unic: o combinaţie între hypermarket, discounter şi cash&carry. Bravo! 

          CE NU NE PLACE

   Galați:

   1. Guvernul a dat în judecată Primăria și Consiliul Local Galați pentru restituirea a aproximativ 600 de hectare din județul Brăila, adică mai bine de jumătate din terenul primit de Galați în anul 2002 pentru ridicarea cartierului Dimitrie Cantemir. Terenul, potrivit Executivului, nu ar fi utilizat conform destinației stabilite inițial, iar dislike merită deopotrivă cele două municipii pentru că nu au ajuns încă la o înțelegere pentru a pune bazele megalopolisului „cântat” încă din deceniul precedent. 

  2. Protestele de la societățile Calorgal și Transurb cauzate de neachitarea la timp a lefurilor către angajați dau măsura unui dezechilibru la nivelul municipalității gălățene, or numai de acest lucru nu este nevoie la intrarea în 2018, an care oricum se anunță mai dificil din cauza așa-zisei revoluții fiscale care a ținut câteva luni capul de afiș al buletinelor de știri. 

  3.  Supraimpozitarea garajelor din Galați, de la 0,8 la 2 lei pe metrul pătrat, măsură luată în ultima ședință pe 2017 a Consiliului Local, este aparent o decizie de lăudat, dar riscăm să picăm într-un mare păcat. Dacă ne dorim cu adevărat o urbe occidentală (subsemnatul n-a renunțat la acest gând), aceste construcții apărute imediat după 1990 ar trebui rase de pe fața pământului. Dislike!  

    Brăila:

  4. În ciuda criticilor Opoziției, orașul Brăila arată bine la lumina instalațiilor stradale montate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Pe alocuri, chiar mai bine decât Galațiul. Totuși, cartierul Chercea, areal mărginaș al municipiului, este surclasat și de multe localități din mediul rurual. Lipsesc cu desăvârșire luminițele, iar brazii n-au ajuns și în acest colț al Brăilei. Și în Chercea, însă, trăiesc contribuabili. 

 

   Focșani:

  5. Presa este câinele de pază al democrației, cunoașteți zicala, așadar organul media care îi cântă în strună Puterii nu se cheamă că practică jurnalism, ci orice altceva. De aceste rânduri ar trebui să țină cont edilul-șef al municipiului Focșani, care a amenințat cu instanța câteva publicații, făcând uz și de dreptul la replică pentru a se burzului la ziariști. Domnule primar, supărați-vă doar pe dislike-ul nostru și faceți pace cu mass-media!

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută