Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/10/2017
Arhiva Zile si Nopti

Dan Prodea, cel mai nou colaborator Seven Chefs

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dan Prodea, cel mai nou colaborator Seven Chefs Share Dan Prodea, cel mai nou colaborator Seven Chefs


Vine ziua cea mare și îți dorești ca mâncarea nu doar să fie delicioasă, ci să te reprezinte?

Seven chefs organizează atât evenimente de anvergură medie cât și mare.

Ai o afacere în domeniul culinar și ai nevoie de ajutor pentru dezvoltarea acesteia?

Cei de la Seven chefs îți pot trimite un consultant din Echipa de Executive Chef care te va ajuta să îți pui în valoare afacerea. S-au cunoscut la un curs de perfecționare culinară, iar după o perioadă de testing, au bătut palma și au deschis o afacere de succes în mai multe orașe precum: București, Sighișoara, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Curtea de Argeș, dar și în Galați.

Dacă îți plac dish-urile de cinci stele din bucătării variate precum: cea mediteraneană, cea românească, cea spaniolă, și cea ungurească, de la sărmăluțele gătite ca la mama acasă, la specialitățile din pește și fructe de mare prezente în restaurantele de succes, de la tradiționalul borș ucrainean la nelipsitele tapas, cei de la Seven Chef garantează produse de calitate superioară care îți vor delecta papilele gustative. Cei șapte bucătari sunt: Răzvan Dan Savu, Dan Prodea, Doru Margineanu Coca, Iren Timofi, Răzvan Ebinca și Alessandro Corradi. Pentru mai multe detalii puteți apela la numărul de telefon: 0748083241 sau la adresa de e-mail sevenchefs@yahoo.com. Continuăm să interacționăm cu mari nume ale bucătăriei locale, dar și naționale. În ediția de azi îl veți cunoaște pe Dan Prodea, executive chef-ul de la hotel VIVA club Galați.

 

Care a fost primul contact pe care l-ați avut în ceea ce privește arta culinară?

Începutul meu în această profesie a fost în 2004 în Cambrils, Spania, unde am avut norocul să cunosc un om deosebit pe nume Franz. El era la acea vreme executive chef și proprietar la restaurantul Don Corleone. Franz  mi-a insuflat dragoste și respect față de această meserie iar începând cu anul 2007 până în prezent lucrez la VIVA club hotel.
Ce prevede statul de chef ? Un lider, un bun coordonator care trebuie să gestioneze și să depășească împreună cu echipa sa situațiile de criză. În bucătărie poți fi ca pe câmpul de luptă, dacă nu ai o strategie poți pierde cu ușurintă.

 

Ce sfaturi puteți da tinerei generații de bucătari? Seriozitate, răbdare, perseverență pentru un bun parcurs. Iar pentru cei ce se grăbesc să ajungă în vârf  atenție mare, pentru că poți ajunge ușor în vârf, dar e mai greu să te menții.

 

Ați gătit pentru nume mari?

Am avut onoarea de a găti și pentru aceasta categorie de oameni care în pofida numelui au dat dovadă de o mare modestie: Gică Hagi, Ilie Năstase, Ion Țiriac, Simona Halep, Lucian Bute, Julio Iglesias, Michael Bolton, Traian Băsescu.

 

Ce planuri de viitor aveți?

De curând am început o frumoasă colaborare la Seven Chefs consulting, cu niște colegi minunați pe care dealtfel îi cunoașteți din edițiile trecute ale acestei reviste. Îmi doresc să adunăm de la fiecare  cunoștințe în domeniul gastronomic, cunoștințe cumulate în toți acești ani de profesie. Îmi mai doresc să călătoresc cât mai mult deoarece mai am niște curiozități in domeniul culinar pe care trebuie să mi le însușesc .

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută