Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/09/2017
Arhiva Zile si Nopti

Sturion românesc cu baby spanac – Blue Sun Restaurant

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sturion românesc cu baby spanac – Blue Sun Restaurant Share Sturion românesc cu baby spanac – Blue Sun Restaurant


Iată-ne ajunși la finalul trilogie culinare portuare pe care bucătarii de la Terasa Blue Sun a Hotelului Galați Centrum ne-au propus-o în această vară. Ultimul popas este Sulina, o specialitate pescărească pe bază de sturion românesc, respectiv păstrugă. Se zice că era o dată o fată frumoasă numită Păstruga, sprintenă și harnică. Și mai era o fată urâtă, haină și mereu pusă pe gîlceavă, și-aceea se numea Cega. Și-amândouă fetele se-ndrăgostiseră de un fecior
înalt, zvelt și mândru, al cărui nume era Morun. Undeva, la un capăt de legendă, Păstruga va fi trasnformată într-o viețuitoare a apelor de către Cegă. Morun ieșind în largul apelor să prindă peștii cei din fiecare zori de zi, o va aduce acasă, prinsă-n năvod pe iubita lui, Păstruga. Și nu va ști că iubita lui e aceea în care va înfige cuțitul. Aflând adevărul, flăcăul se va ruga de ape și de ceruri și de zei să-l transforme și pe el într-un pește. Acum nu mai știu cum de-a ajuns și Cega în
mijlocul apelor, dar înzestrată cu puteri supranaturale, cum era, va fi găsit ea o cale. La Terasa Blue Sun legendele se scriu în bucătărie, așa cum a fost și păstruga pregătită de chef Maria Draișug cu sos cremos de lămâie, așezată suav pe pat de baby spanac. Un deliciu pescăresc la final de vară.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.