Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Beneficii ale consumului de caju

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Beneficii ale consumului de caju Share Beneficii ale consumului de caju


Deși nucile caju nu sunt tocmai sărace în calorii, ele conțin foarte multe substanțe nutritive, printre care și grăsimi sănătoase, de care organismul nostru are nevoie. Sunt și o sursă sănătoasă de carbohidrați, proteine și fibre, apreciată în special de persoanele care urmează un regim vegetarian.

O inimă mai sănătoasă

Când medicul te atenționează în privința grăsimilor pentru sănătatea inimii, asta nu înseamnă că nu ai voie deloc să consumi grăsimi. Important este doar să alegi pe cele sănătoase, cum sunt cele din nucile caju. Grăsimile sănătoase, printre care și omega 3, au multe beneficii în special pentru artere, fluidizând sângele și prevenind apariția cheagurilor.

Risc mai scăzut de cancer

Flavonoizii din caju întăresc sistemul imunitar și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Organismul are capacitatea de a se apăra de tumori și de toxinele din mediu și din alimentație, care favorizează dezvoltarea cancerului.

Previn formarea pietrelor la vezica biliară

Studii recente au demonstrat că persoanele care au consumat caju în mod regulat timp de cel puțin 3 luni, au avut un risc mai scăzut de formare a pietrelor la vezica biliară. Aceste efecte benefice au fost observate în special în cazul femeilor.

Oxigenare mai bună a creierului

Magneziul din caju te ajută să lupți cu stresul și oboseala, îmbunătățește oxigenarea creierului și a țesuturilor. Dacă ai probleme cu atenția și memoria, poți mânca un pumn de caju pe zi, în prima parte a zilei, timp de 2 săptămâni.

Slăbești mai repede și mai ușor

Deși au multe calorii, dacă le cosumi moderat, nucile caju te pot ajuta să slăbești. Sunt sățioase și au efect diuretic, favorizând eliminarea toxinelor din organism. Câteva nuci caju de 2-3 ori pe săptămână îți vor potoli foamea și îți vor oferi o cantitate importantă de vitamine și minerale.

Piele frumoasă

Efectele nucilor caju asupra pielii, unghiilor și părului se datorează conținutului de grăsimi, dar și antioxidanților. Te poți bucura de o piele mai luminoasă și hidratată, de unghii și păr mai rezistente, fie că alegi să consumi caju sau să îl aplici sub formă de pastă, în măștile pentru ten. Zdrobit în bucăți medii, caju poate acționa și ca un exfoliant.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută