Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Nimic nu mai era. Doar liniște. Sunt liberi!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nimic nu mai era. Doar liniște. Sunt liberi! Share Nimic nu mai era. Doar liniște. Sunt liberi!


Redactam acest scurt text, târziu în noapte. Era miercuri dimineață – ora 01.00. După ce am stat câteva ore bune și am citit știri din diverse surse – până și cei de la Times New Roman au lăsat glumele deoparte în acea marțe neagră, am decis să scrijelesc și eu căteva gânduri cu cerneala digitală a tastaturii.  Protestele erau în toi. Peste 5000 de oameni în capitală scandau ”Noaptea ca hoții”  , ”Rușine să vă fie” sau ”Nu scăpați!”! Era o atmosferă tensionată. Locuiesc în București, dar nu am ieșit în stradă. Nici în seara aceea, nici în duminicile dinainte… Poate din comoditate, poate din uimire…poate din resemnare, poate din nepăsare… Nu pot să spun ce era. Sincer eram oarecum consternat de toată mascarada politică creată. Speram să fie o butaforie bine prelucrată pentru un spectacol desăvârșit, iar de undeva din spatele cortinei să apară EL, zâmbind cu mustăcioara lui și să ne spună : ”Pe durata spectacolului numit Ordonanța privind Legea Grațierii, vă rugăm închideți-vă judecata și bucurați-vă de show. Acesta este un pamflet. Vă rugăm să îl tratați ca atare.”…Mă înșelam.

Nimic nu mai era. Doar liniște. Dar una apăsătoare, tulburătoare. Un mesaj puternic ne-a fost transmis, chiar mesajul lor : ”Îndrăznește să crezi în România!” Hmm… dar poate nu am citit noi bine, rogu-vă scuzați-ne :  „Îndrăznește să crezi?În România?” HA!

Nu știu cine e vinovatul sau dacă chiar ar trebui să îl căutăm și să îl arătăm cu degetul. Pentru că asta facem…sau nu,  de prea multă vreme. Vreau să vă las un ultim gând – La unul din evenimentele pe care le-am organizat acum căteva luni am auzit o frază memorabilă venită din partea unui om de media puternic : ”Politicienilor le este frică de 3 lucruri pe lumea asta ( românească – că se pare că ”personajele” din Vax Populi, chiar aveau dreptate ) : de media, de votanți și de DNA mai nou.”

Eu cred că acum nu le mai este frică de nimeni și nimic. Sunt liberi! Au învins! 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută