Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ne-au julit Velăntainu’

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ne-au julit Velăntainu’ Share Ne-au julit Velăntainu’


 

Bibelou de porțelan… Parcă așa ilustra poetul fragilitatea emoției care de ani buni este personificată pe 14 februarie. De americănescul Valentine’s Day, dar și în variantă mioritică, de Dragobete, pe 24. Numai că micul obiect decorativ s-a spart în noaptea de 31 ianuarie, niște unii, îmbătați de carnal, lovindu-l cu neobrăzatul membru sau cu emisferele destrăbălate cu care atârnă pe canapea. Au transpirat grețos pe idealurile oamenilor care au ceva de spus și fără de care România n-ar funcționa. Da, tu, cel care îți bei cafeaua la restaurant sau mergi la o bere cu băieții, în pub, n-ai furat ca să-ți permiți o evadare din rutina zilnică și nici n-ai face-o, în ciuda unei legi aberante care ți-ar îngădui acest lucru.

Ești rotița care-i permite țării să se miște, există plusvaloare și datorită ție. Bibeloul de porțelan, iubirea, ne-a fost avariată, dar viața nu se oprește aici. Ca și în alte vremuri, istoria nefiind doar o poveste de adormit votanții, acum, de Valentine’s și de Dragobete, vei demonstra că iubești din toată inima. Că suferi, că trăiești cu adevărat, că îți pasă. Da, iubești România, pe timp de război nu-ți trebuie alt amor! 

Dan Moțoc

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută