În acest număr al revistei vreau sa va împărtășesc o rețetă inspirată din incursiunile prin supermarketuri si observând, cu placere nenumăratele ingrediente ce îmi pot oferi noi provocări, costurile fiind demne de invidiat.
Pentru reteta am cumparat: barbun, crevete proaspat, calamar proaspat, cartof mov, ciuperca, conopidă, sfeclă rosie, 1 legătură patrunjel,1 lamaie, alge marine, dovlecel.
Trecând de pregătirile standard (curățat,spălat,portionat), ajungem si la gătit. Am crezut de cuviință sa gătesc ingredientele diferit, asa ca pestele l-am gătit sub salamandra (cuptor) cu putin unt, calamarul l-am sotat in tigaie, alaturi de ciuperca, iar crevetele , facandu-i o crusta de pesmet, l-am prajit in baie de ulei. Din patrunjel, usturoi, coaja de lamaie si ulei de masline am obtinut o gremolata. Din sfecla am facut un piure, in care am infuzat conopida. Foiță de alge am gatit-o crispy, iar cartoful, un fondant. Aceasta reteta poate fi însoțită de un vin Riesling si un binemeritat tiramisu.