Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

CHEF DAN PRODEA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CHEF DAN PRODEA Share CHEF DAN PRODEA


În acest număr al revistei vreau sa va împărtășesc o rețetă inspirată din incursiunile prin supermarketuri si observând, cu placere nenumăratele ingrediente ce îmi pot oferi noi provocări, costurile fiind demne de invidiat.

Pentru reteta am cumparat: barbun, crevete proaspat, calamar proaspat, cartof mov, ciuperca, conopidă, sfeclă rosie, 1 legătură patrunjel,1 lamaie, alge marine, dovlecel.

Trecând de pregătirile standard (curățat,spălat,portionat), ajungem si la gătit. Am crezut de cuviință sa gătesc ingredientele diferit, asa ca pestele l-am gătit sub salamandra (cuptor) cu putin unt, calamarul l-am sotat in tigaie, alaturi de ciuperca, iar crevetele , facandu-i o crusta de pesmet, l-am prajit in baie de ulei. Din patrunjel, usturoi, coaja de lamaie si ulei de masline am obtinut o gremolata. Din sfecla am facut un piure, in care am infuzat conopida. Foiță de alge am gatit-o crispy, iar cartoful, un fondant. Aceasta reteta poate fi însoțită de un vin Riesling si un binemeritat tiramisu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.