Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

6 PASI DE LA FRUSTRARE LA PACEA MINTII

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 6 PASI DE LA FRUSTRARE LA PACEA MINTII Share 6 PASI DE LA FRUSTRARE LA PACEA MINTII


Nu stiu cum se face în via­a asta, dar fix când spunem ca în sfârit respiram uura­i eliberându-ne de o problema, chiar atunci apare alta de î­i vine sa î­i iei lumea în cap i sa te tot duci. Ži începi sa te întrebi ce mama naibii am eu de înva­at din asta?

De ce nu se mai termina sa respir i eu uurat? Te regaseti?! Raspunsul este unul al naibii de simplu i de frustrant.

Nu ­i-ai înva­at lec­ia i ea tot apare îmbracând diferite forme, oferindu-­i posibilitatea iar i iar de a o rezolva o data pentru totdeauna. Buuun, ai sa spui. Ži ce fac eu ca sa îmi înva­ lec­ia i sa am câteva zile de respiro?

Paii ar fi acetia:

Con­tientizeaza problema – vezi ce a venit peste tine ca un tsunami i cam ce ai avea de înva­at din asta. Observa tiparul – observa asemanarile cu situa­iile anterioare i cauta solu­iile.

Pentru a vedea solu­iile este nevoie sa priveti cu al­i ochi sau dintr-un alt punct de vedere provocarea respectiva. Îmi amintesc ca odata life coach-ul meu m-a pus sa ma aez efectiv într-o pozi­ie ciudata i haioasa i sa privesc provocarea mea de acolo.

Ce crezi ca s-a întâmplat? M-a bufnit un râs copios i problema mi s-a parut atât de mica i neînsemnata ca ma gândeam: Eu de ce m-am necajit aa de tare?!

Fii sincer cu tine ­i da-Ži voie sa gre­e­ti – Ei da, un lucru greu de realizat i asta pentru ca intervin mai multe gânduri nesuportive de genul: Ce o sa creada ceilal­i despre mine? Sunt un om de onoare i când spun o vorba, pai vorba ramâne… Ži alte asemenea…

Plus har­ile mentale din copilarie pe care le purtam cu noi tot timpul.

Aterne pe hârtie – Am înva­at de-a lungul vremii ca daca stau la taifas cu problema pe hârtie solu­iile vin mai rapid i eliberarea de emo­ii negative se face mult mai uor. Ce se întâmpla este ca î­i eliberezi mintea de problema i vezi imaginea de sus (de deasupra hârtiei), la fel cum o vede i Dumnezeu.

Important este sa priveti cu iubire i compasiune. Solu­iile vin una câte una. Ži sunt întotdeauna mai mult de trei. Am testat, po­i sa ma crezi pe cuvânt sau po­i sa aplici i tu.

Fii curajos legat de propriile dorinŽe ­i sentimente. – Iar o mare provocare pentru noi. Cum sa fiu curajos când mi s-a spus o via­a întreaga: Ce nu-­i mai ajunge?! Stai în banca ta! Întindete cât ­i-e plapuma!

Nu eti în stare de nimic i alte asemenea…. Frica se învinge prin AC¡IUNE. Adica sa iei taurul de coarne i sa te apuci de
treaba. NIMENI NU TREBUIE SA STEA ÎN CALEA FERICIRII TALE!!!

Începe cu primul pas în realizarea dorin­ei tale. Fii arhitectul vie­ii tale! Nu-i nimic anormal în a avea dorin­e!!! CURA—A!!! – Ce vrea sa însemne asta? Spune MUL¡UMESC i/sau TE IUBESC cât po­i de des în mintea ta. Folosete-le ca mantra ta zilnica.

Sunt cuvinte magice. Ži nu trebuie sa ma crezi pe cuvânt. Spune i vei vedea. Ele au rolul de a te ajuta sa te detaezi, sa dai drumul la problema i atrag în via­a ta ceea ce tie Dumnezeu ca te împlinete i te face fericit  aducând astfel pacea min­ii.

Sau folosete orice alta tehnica de cura­are (rugaciunea, medita­ia, sportul, arta etc).

έi doresc o saptamâna în care sa gestionezi provocarile vie­ii “din încheietura mâinii” i sa primeti tot ce tie Dumnezeu ca te împlinete!

Tu cum treci de la frustrare la pacea min­ii?

* IRINA GHERGHILESCU IRINA GHERGHILESCU – URMEAZATIINIMA.RO

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.