Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/03/2015
Arhiva Zile si Nopti

Apolodor, spectacol-concert de Ada Milea, în premieră la Cluj!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Apolodor, spectacol-concert de Ada Milea, în premieră la Cluj! Share Apolodor, spectacol-concert de Ada Milea, în premieră la Cluj!


Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Apolodor după Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, care va avea loc în Sala mare sâmbătă, 7 martie 2015, de la ora 19:00, în cadrul Programului „Prioritate: România“.

 

Spectacol-concert de: Ada Milea

Scenografia: Cristian Rusu

Desene și umbre: Paul Mureșan

Asistent de regie: Mihai Chirilă

Asistent muzical: Anca Hanu

Idei din umbre: Filip Odangiu

Maestru de lumini: Jenel Moldovan

Cu: Dragoș Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Băilescu, Cristian Rigman, Sânziana Tarța, Adrian Cucu și Ada Milea

 

Creația scriitorului suprarealist român Gellu Naum (1915-2001), bine cunoscut publicului clujean din montările textelor sale în spectacolele: Exact în același timp (regia Mihai Măniuțiu, 2002), Zenobia (regia Mona Marian, 2011) Insula (spectacol-concert de Ada Milea, 2011) și Florența sunt eu (regia Alexandru Dabija, 2011), revine pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca. De data aceasta literatura pentru copii este cea care se transformă în spectacol-concert pentru toate vârstele, în viziunea muzicală a Adei Milea. Cele două Cărți cu Apolodor (1959-64) se deschid vesel pentru a da frâu liber exploziei vocale și sonore care colorează până și umbrele fantasticelor personaje. Un pinguin mic, într-o lume uriașă plină de peripeții, prieteni, bandiți, palmieri și ghețare, cheamă spectatorii să reînvie ritmul și imaginația copilăriei inconștiente, dar mereu fericite. Așa cum spune Ada Milea, „Apolodor e harta muzicală a călătoriilor pinguinului inventat de Gellu Naum. Echipa clujeană e extrem de creativă și sunt convinsă că bucuria care ne „bântuie“ repetițiile va contamina și spectatorii“. O contaminare hiperoptimistă care promite surprize de neuitat. (Ștefana Pop-Curșeu)

  

Gellu Naum s-a născut la 1 august 1915 la Bucureşti şi a murit la 21 septembrie 2001 la Bucureşti. A studiat filosofia la Bucureşti şi, în continuare, la Paris. A cunoscut suprarealismul de la sursă, prin autorul Manifestului suprarealist, André Breton. S-a numărat printre promotorii celui de-al doilea val suprarealist din România, alături de D. Trost, Gherasim Luca, Paul Păun şi Virgil Teodorescu. A publicat numeroase cărţi de poezie, proză şi teatru.

Gellu Naum a scris și literatura pentru copii, fermecătoarele cărţi cu Apolodor: Cartea cu Apolodor (1959), A doua carte cu Apolodor (1964), Cărțile cu Apolodor (1979). Ultimul volum include, cu modificări minore, cele două opere anterioare care îl au ca personaj pe Apolodor și „odiseea“ lui (rimată), de la plecarea eroului din București, până în momentul revenirii sale.

 

Sponsori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: BCR, Deloitte, Floarea ta, Aegon

 

Parteneri ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Banca Transilvania, Asociaţia Conexio, Carrefour, AFA Cluj

Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană – oraş candidat

Cluj 2015 Capitală Europeană a Tineretului

 

Parteneri media: Zile şi nopţi, Radio România Cluj, Radio România Cultural, Făclia, Infotrafic – radioul de pe strada ta, Thevents, Clujul de buzunar, Cluj.com, Niştebrand, Welcome2Cluj, Ziua de Cluj, Clujul cultural.ro, înoraş.ro, Cluj life, Art Act magazine, oraşulcluj.ro, City App, Admirror

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută