Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Puşlamaua de la etajul 13

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Puşlamaua de la etajul 13 Share Puşlamaua de la etajul 13


### Premiul I la Concursul Naţional de Dramaturgie – Comedie, Galaţi 2011

Dacă la “Love story” se plângea, de ce să nu se râdă măcar de societatea care îi aruncă pe tineri în braţele disperării? Spectacolul “Puşlamaua de la etajul 13” a entuziasmat la avanpremieră, publicul tânăr, cu o prezenţă numeroasă. Spectacolul i s-a adresat în primul rând, fără a dezamăgi însă publicul matur.

Piesa a beneficiat de o distribuţie reală, cu o echipă de actori folosită la maxim de regizorul bulgar Vili Perveli Nikolov, care semnează şi o sensibilă ilustraţie muzicală. Născut la Vidin, absolvent la UNAT C la Bucureşti, cu un repertoriu solid, de la Beckett la D.R. Ropescu sau Cehov, de la Gogol la Goldoni şi Sartre, Nikolov a montat pentru Naţionalul din Iaşi, la Bucureşti – Teatrul Mic, la Botoşani, Giurgiu, în teatre din Bulgaria. A primit Premiul Radu Stanca pentru “cel mai bun spectacol”, iar actorii iau premii în montările sale (chiar şi o nominalizare la UNITER pentru cea mai bună actriţă), Un om cu care te simţi grozav să fii alături; desigur, un avantaj la orice repetiţie…

În rolul titular, în aproape două ceasuri de replici, actriţa Petronela Buda a “probat” o tânără de 15 ani, una dintre miile de copile cu părinţi divorţaţi lăsate de izbelişte de mamele plecate prin Italia. Copii care nu-şi pot îndeplini visul – în cazul personajului Puşlamaua, acela de a face tenis de performanţă. Credinţa autorului piesei (Mircea M. Ionescu fiind şi un celebru fost cronicar sportiv) că sportul salvează, a adus în piesă colacul de salvare de la Ambasada SUA . Câştigătoare la Concursul naţional de dramaturgie de la Fani Tardini de anul trecut, piesa a fost editată în volum de Biblioteca „V.A. Urechia”, directorul acesteia, prof. Zanfir Ilie, fiind prezent în sală.

>Victor CILINCA (Viaţa Liberă)

Puşlamaua: Petronela Buda
Mama: Veronica Păpuşă
Tata și Antrenorul: Petrică Păpuşă
Bunicul: Gheorghe V Gheorghe
Bunica, Medicul: Svetlana Friptu
Poliţistul, Vocea Preşedintelui: Aureliu Bâtcă
Diriginta, Judecătorul, Sora Şefă: Ana Maria Ciucanu
Figuraţie: George Breabăn
Regia, Ilustraţia Muzicală: Vili Perveli Nikolov
Scenografia: Nicolai Mihailă

– DUMINICĂ, 7 octombrie, ora 19.00, Sala Teatrului Dramatic
– Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galaţi

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută