Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Francis Coppola apare în scurtmetrajul În film la Naşu’

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Francis Coppola apare în scurtmetrajul În film la Naşu’ Share Francis Coppola apare în scurtmetrajul În film la Naşu’


Legendarul cineast american **Francis Ford Coppola**, creatorul faimoasei trilogii Nașul/ The Godfather, al filmului cult Apocalypse Now, are o intervenţie telefonică plină de umor în comedia **În film la Naşu’**, unul dintre cele trei scurtmetraje româneşti din proiectul cinematografic **Hot Shorts**, disponibil în cinematografe din 17 august.

Cu permisiunea specială a marelui regizor Francis Ford Coppola, filmul prezintă o convorbire telefonică reală dintre actorul care-l interpretează pe şeful vămii româneşti şi reputatul cineast, justificându-se astfel şi titlul scurtmetrajului, În Film la Naşu’.

" "

Scris și regizat de **Cristina Jacob**, În Film la Naşu’ are o distribuție care-i aduce în rolurile principale pe: Cristi Iacob, Diana Dumitrescu, Florin Călinescu, lista de actori care și-au adus contribuția la acest scurtmetraj fiind completată de: Ion Grosu, Anamaria Mirică și Ion Săpdaru.

“În film la Naşu’ relatează povestea a trei tineri nevoiţi să se confrunte cu excesul de zel şi lipsa de scrupule a unor vameşi de la graniţa dintre România şi Republica Moldova. O călătorie ce ar trebui să fie o simplă rutină se transformă într-o comedie absurdă, în care dinamica dintre interogările vameşilor şi exasperarea crescândă a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o întorsătură neaşteptată şi unică”, a spus Cristina Jacob, regizorul şi scenaristul filmului.

Atunci când Andrei, unul dintre personaje, menţionează că trebuie să ajungă urgent pe platou, la un film regizat de Francis Ford Coppola, şeful vămii româneşti le cere să-l sune pe regizor, ca să se convingă că spun adevărul şi să ii lase să plece din Moldova. Matei se conformează şi, surpriză, Coppola preia apelul. Profitând de ocazie, șeful vămii îi oferă lui Coppola, prin telefon, propria sa interpretare a unui fragment din celebrul film „The Godfather”.

O premieră pentru piaţa de cinema din România, proiectul Hot Shorts, distribuit de **MediaPro Distribution**, este un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurt-metraje (În film la Naşu, Bora Bora şi Tatăl meu e cel mai tare) a căror valoare a fost deja confirmată la festivaluri internaţionale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varşovia.

Hot Shorts va putea fi urmărit din 17 august în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Movieplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Odeon Cineplex Cluj, Cinema City Cluj, Arad, Brăila şi Târgu Mureş.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută