Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2012
Arhiva Zile si Nopti

Jocuri de putere

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jocuri de putere Share Jocuri de putere


Pentru a fi în pas cu actualitatea, cu jocul de-a cine-și umflă mai tare mușchii, cu jocul de-a unde-s mulți puterea crește…, deși în acest ultim caz excepția poate infirma regula, depinde prin prisma cui vedem lucrurile, să ne ocupăm puțin de putere. În cazul nostru, fiind prin definiție o publicație exclusiv publicitară și apolitică, să vorbim despre puterea reclamelor – nu de alta, dar e bine să te ocupi și să vorbești despre ceea ce știi și să lași celelalte domenii celor avizați.

Despre puterea imaginii și a cuvântului, despre impactul pe care acestea le au asupra tuturor. Reclama a devenit omniprezentă, ne lovim de ea pretutindeni, pe stradă sub formă de bannere, afișe, monitoare, în mașină cum deschizi radioul, acasă de îndată ce deschizi televizorul sau calculatorul. Bineînțeles mai rămâne și propaganda clasică, din gură în gură, deși eficiența ei, în vremurile de azi care ne-au învățat să devenim mai puțini creduli (suntem cu toți niște Toma Necredinciosul), a ajuns pe ultimul loc.

Confruntați permanent cu o imagine, un sunet, un miros, asociate bineînțeles unui produs, serviciu, etc., am devenit un fel de câine al lui Pavlov. Ne ajunge un mini-fragment de melodie sau o anumită culoare pentru a saliva la gândul hai să spunem unei cafele. Dar ca să nu o mai lungesc, spațiul nu îmi permite, voi trece la concluzie – cu tot scepticismul sau recalcitranța ce caracterizează societatea actuală de consum, perseverența și consecvența își spun cuvântul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută