Aşa cum cunoscătorii au probat deja, una dintre cele mai apetisante bucătării din lume este cea toscană. Dar unde să guşti din minunăţiile ei, când eşti la malul Dunării? Ei bine, se poate mânca în cel mai pur stil toscan la restaurantul La Fenice din Brăila.
Patronul locaţiei, Alessandro Bonamici, ne-a spus că doreşte să aducă în fiecare farfurie un pic din aroma pământului şi un strop din căldura soarelui toscan. Însă, pentru început, ne-a oferit o delicatesă marină din zona Livorno. Caciuco (zuppa di pesce alla livornese) este probabil una dintre cele mai renumite supe din fructe de mare din Mediterana. Deşi originea sa este indiscutabil Livorno, varinate găsim pe insula Elba şi de-a lungul coastei. Reţeta originală are nevoie de cel puţin 5 tipuri de peşte, pe care nu se prea le găsim pe piaţa locală.
Cert este că caciuco de La Fenice abundă în gamberoni, scoici, midii, creveţi, bucăţi de sepie şi calamari. A doua caracteristică a acestei supe este că e picantă, chili, boiaua şi usturoiul fiind din abundenţă. Al treilea element esenţial îl constiuie faptul că trebuie să fie servită cu pâine prăjită în stil toscan. Puteţi încerca şi zuppa di cozze e vongole con crostini, un preparat din acelaşi acelaşi areal plin de arome puternice.
– LA FENICE
– Adresa: Mihai Bravu, Braila
– Telefon mobil: (+40) 0751 504 586