Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Glendale Studio: cinematograf modern cu istorie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Glendale Studio: cinematograf modern cu istorie Share Glendale Studio: cinematograf modern cu istorie


Nu toată lumea ştie că Glendale Studio a fost primul cinematograf din România care a introdus sonorizarea dolby surround. Şi poate că numai fanii Star Trek ştiu că Glendale a fost sediul clubului Star Trek din ţară. Dar oricine trece pragul cinematografului ştie că va reveni în scurt timp la următoarea premieră. De ce?

Pe principiul nicăieri nu-i mai bine ca acasă, la Glendale Studio ai impresia că eşti într-o mare *sufragerie*, înconjurat de prietenii tăi. Un spaţiu mic, care apropie oamenii şi încurajează discuţiile. De cum intri în lobby, te întâlneşti cu o mulţime de oameni relaxaţi pe canapele. Îţi iei biletul la film şi, surpriză, primeşti un ceai cald din partea casei. Ca şi cum ai fi în vizită la nişte prieteni vechi.

Nici o problemă dacă ai ajuns prea devreme. Timpul se scurge repede la **Glendale Art Cafe**. Înainte de film te poţi întări cu o cafea simplă la 4,5 lei, sau cu o specialitate de cafea latte machiatto, Irish Coffee, Art Bayles Coffee, cu preţuri de la 6 la 10,5 lei. Cappucino, ciocolată caldă sau lapte cald pentru copii, găseşti în **meniu** băuturi pentru toată familia. Oferta de răcoritoare, bere, cocktailuri, narghilele este generoasă, iar preţurile sunt moderate.

Când se anunţă începerea filmului, toată lumea îşi ia ceşcuţa de ceai şi se mută în sala de cinema. Dar nimeni nu se aşază încă, până nu se aprovizionează cu popcorn. Pentru că la Glendale, maşina de făcut popcorn este la dicreţia oricui, gratuit, pe toată durata proiecţiei. Aşa că nu te mira dacă, în timpul filmului, spectatorii se vor plimba prin cinematograf să-şi realimenteze punga cu floricele.

Mica sală are o capacitate de **100 de locuri**, dar spaţiul nu este înghesuit, ci intim. Scaunele de piele, mari, rabatabile, te ajută să te relaxezi în timpul filmului. Dimensiunea mică a sălii are şi avantajul că, din orice unghi ai privi, filmele se văd perfect, atât în 2D, cât şi în trei dimensiuni. În afara proiecţiilor, cinematograful se poate închiria şi pentru proiecţii private, conferinţe sau alte evenimente.

**Preţul biletelor** variază în funcţie de tipul proiecţiei (2D sau 3D) şi de intervalul orar de difuzare. Filmele 2D până în ora 17:00 au tarif unic de 10 lei, iar după ora 17:00 costă 15 lei. Proiecţiile 3D până în ora 17:00 costă 15 lei, iar după ora 17:00, 20 de lei. Copiii, elevii, studenţii şi pensionarii au reducere 5 lei din preţul biletului întreg.

Proaspăt relansat, [site-ul](http://www.glendale.ro/) cinematografului oferă posibilitatea de a **rezerva** bilete online, informaţii despre filme şi concursuri cu premii în bilete la film.

Ca alternativă la cinematografele în regim multiplex, Glendale Studio este *cinematograful de cartier* cu personalitate, la care mergi pentru a te simţi ca acasă, cu avantajul confortului unui cinema de 5 stele, a proiecţiei de calitate şi a atmosferei intime.

*Foto: [Glendale Studio](http://www.glendale.ro/)*

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută