Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Linkin Park: concert incendiar la Romexpo!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Linkin Park: concert incendiar la Romexpo! Share Linkin Park: concert incendiar la Romexpo!


Pentru prima data in Romania, Linkin Park a sustinut aseara un concert incendiar la Romexpo. 13 000 de fani au venit din toate colturile tarii, dar si din Bulgaria, Republica Moldova, Albania si Ungaria, si au scandat de la cap la coada versurile arhicunoscute. Incalzirea a fost asigurata de PhenomenOn, Coma si Zdob si Zdub.

Vremea a tinut cu fanii Linkin Park. Nicio picatura de ploaie n-a stricat cele 90 de minute in care rockerii si-au electrizat pur si simplu fanii prezenti aseara la Romexpo. Intr-o forma de zile mari, Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave “Phoenix” Farrell, Joe Hahn si Rob Bourdon au facut o atmosfera de milioane si au incalzit temperatura din Capitala cu multe grade.

Nou venitii-de la PhenomenOn, urmati de veteranii de la Coma si Zdob si Zdub au deschis concertul. La 20.20, in uralele si aplauzele publicului, Linkin Park si-au facut aparitia, incepand in forta cu Faint, de pe cel de-al doilea album al lor, Meteora. Au afisat inca de la bun inceput drapelul tricolor pe scena si fanii le-au raspund fluturand din primul rand steagul Romanei, dar si al Ungariei, Albaniei si Statelor Unite. “You guys are amazing, thank you so much for joining us!” a spus Chester Bennington unui public foarte divers, de toate varstele. Un public care i-a primit entuziast si a cantat de la cap la coada versurile pieselor lor, dovedind ca sunt trup si suflet Hybrid Theory.

De la nu metal la punk, trecand prin muzica electronica si hip-hop, americanii s-au intrecut in hituri: New Divide, Catalyst, What I’ve Done, One Step Closer, Waiting for the End, In The End, Numb… N-au lipsit cele doua piese proaspat lansate de pe mult anticipatul lor album, Living Things – Burn it Down si Lies Greed Misery.

La In The End, Mike Shinoda a facut o baie de multime atunci cand a coborat de pe scena sa dea mana cu fanii din primele randuri. Piesa care a inchis concertul, Bleed It Out, a fost mixata cu faimoasa Sabotage a celor de la Beastie Boys, un tribut primit cu entuziasm de participanti. La final, Linkin Park si-a luat adio de la public impartind pene de chitara si bete de percutie celor din fata scenei. In mai putin de o jumatate de ora dupa ce-a parasit scena, trupa a decolat catre Nickelsdorf, unde cei sase au programat un show in cadrul Nova Rock Festival.

Setlist complet: Tinfoil Intro / Faint / Papercut / With You / Runaway / Given Up / Blackout / Somewhere I Belong / New Didvide / A Place For My Head / Lies Greed Misery / Points Of Authority / Waiting For The End / Breaking The Habit / Iridescent / Catalyst / What I’ve Done / One Step Closer / Burn It Down / In The End / Numb / Bleed It Out.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută