Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Bagajul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bagajul Share Bagajul


Dacă ediția trecută ne-am referit la bagajul de cunoștințe, acum a venit timpul să ne ocupăm de cel de voiaj. Condițiile meteo nu tocmai favorabile acestui început de iunie nu fac decât să accentueze dorul de ducă ce ne apucă pe toți în fiecare vară.

Visăm cu ochii deschiși la paradisuri îndepărtate, în așteptarea unui concediu la care am râvnit un an întreg. Plecăm cât mai departe, departe de tumultul zilnic, de fețele atât de cunoscute, de tot ceea ce înseamnă acasă. Probabil sperăm că distanța ne va putea deconecta, ne va da puterea ca o dată reveniți să o luăm de la capăt; sau poate doar pentru a da bine, cel mai bine, când vom depăna amintirile de călătorie și propria destinație o va tăia pe a vecinului în ceea ce privește exotismul.

Indiferent de destinația aleasă, va trebui să deschidem portofelul cât mai larg: comparativ cu alte țări europene, excursiile oferite ating prețuri inabordabile. De parcă ne-am afla într-o Românie a nababilor! Alternativa unui concediu în propria țară, unde se cere prea mult raportat la ceea ce se oferă, este exclusă pentru orice turist cu pretenții.

Litoralul românesc, de altfel dintotdeauna eclipsat până și de cel bulgăresc, nu este soluția ideală. Cu anii, opțiunea „România pi-torească” s-a transformat într-o Românie „pi-perată”. Nici măcar „Pe drumuri de munte“ nu te mai poți descurca cu un buget decent. Așa că recomandarea pentru bagajul de anul acesta este: un portofel cât mai gras.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută