Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Premierele Naţionalului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premierele Naţionalului Share Premierele Naţionalului


Un spectacol modern, plin de înţelesuri, trimiteri politice, text spumos și incitant, joc impresionant. Cam așa se poate traduce în doar câteva cuvinte prima din surprizele pe care ni le-a pregătit Teatrul Naţional, noua premieră care se va juca, marţi, 12 iunie, în Studioul “Euphorion”.

După un text scris de dramaturgul și scriitorul bulgar Stefan Tsanev, unul din cei mai bine vânduţi scriitori bulgari contemporani, cunoscut în special pentru eseele, poemele și piesele sale de teatru, dar și pentru romanele sale istorice, piesa “Cealaltă Moarte a Ioanei d’Arc” este tradusă și regizată de Nic Ularu, scenografia aparţintând de asemenea acestuia.

Costumele au fost create de Călina Langa, iar din distribuţie fac parte Eva Crișan, Cornel Răileanu și Emanuel Petran. În aceeași săptămână, mai avem o ocazie de a ne culturaliza, tot la Teatrul Naţional, pentru că sâmbătă, 16 iunie, de la ora 19.00, în Sala Mare de această dată, are loc premiera spectacolului Războiul Clovnilor, de Eli Simon, directorul artistic al evenimentului “The New Swan Shakespeare Festival”.

Eli este de asemenea autorul cărţii “The Art of Clowning”, editura Palgrave MacMillan, carte în care vorbește despre clovni, această artă teatrală care încurajează explorarea propriei persoane. Războiul Clovnilor este regizat de același Eli Simon, iar scenografia aparţine lui Cristian Rusu, sound design-ul și muzica fi ind realizate de Vincent Olivieri. Biletele pentru ambele spectacole se găsesc la Agenţia Teatrală.

Cealaltă Moarte a Ioanei d’Arc
Marţi 12 iunie, Studioul “Euphorion” ,19.00

Războiul Clovnilor
Sâmbătă 16 iunie, Sala Mare, 19.00

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută