Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Primul film românesc 3D pe platourile de turnare

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Primul film românesc 3D pe platourile de turnare Share Primul film românesc 3D pe platourile de turnare


Cinematografia românească marchează un nou început, prin intrarea în producţie a primului film de ficţiune în format 3D stereografic, “Dopul scuză mijloacele”.

Filmul este un **scurtmetraj** de aproximativ 30 de minute, realizat cu ajutorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Bazat pe o idee de *Cip Ieşean*, scenariul a câştigat concursul de selecţie din cea de-a doua sesiune CNC din 2010.

Filmul este o **satiră** a unei societăţi neputincioase, infirmă, incapabilă să-şi poarte de grijă din cauza unui sistem fără proceduri. O poveste suprarealistă, bazată pe întâmplări şi poveşti reale, auzite, văzute, trăite şi întâlnite în cotidianul imediat. Potrivit producătorul filmului, *Alexandru Spătaru*, “Dopul scuză mijloacele” este primul scurtmetraj dintr-o “fantezie vizual-cinematografică în trei părţi”.

Printre cei peste 30 de actori pe care îi cuprinde distribuţia filmului îi enumerăm pe Alexandru Bindea – în rolul domnului Zbigniew, Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu, Ruxandra Enescu, Monica Davidescu, Irina Movilă, Dragoş Stemate, Ovidiu Cunbcea, Gavril Pătru, Vitalie Bantaş şi Alexandru Georgescu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută