Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/06/2012
Arhiva Zile si Nopti

Alte nume noi la Sziget 2012

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alte nume noi la Sziget 2012 Share Alte nume noi la Sziget 2012


Sziget Festival anunță cu bucurie alte nume confirmate pentru cea de-a 20-a ediție.

Scena principală va găzdui trupa indie din UK Maxïmo Park și legendarul crew East Coast, The Roots. Kraak & Smaak din Olanda vor face show la scena Arena și mai sunt încă patru nume în line-up-ul scenei A38, inclusiv cantautoarea daneză Agnes Obel, fenomenul beatbox Beardyman, cetățenii de seamă ai Londrei Citizens! și trupa punk din Berlin, Bonaparte.

Toate aceste nume plus vizitatori din peste 60 de țări, vara aceasta la Budapesta, între 6 și 13 august.

Maxïmo Park s-au format la începutul anilor 2000, lansând primul lor album în 2005, album care le-a și adus o nominalizare la premiile Mercury în același an. Între timp trupa a intrat în elita scenei indie britanice iar noul lor album numit The National Health este programat să fie lansat în luna iunie a acestui an.

The Roots erau activi pe vremea când Sziget abia prindea formă și de atunci și până la cea de-a 20-a ediție de anul acesta, au pus la colecție câteva premii Grammy. Au un total de 10 albume de studio, pe care au îmbinat cu măiestrie genuri ca hip-hop, rock, pop, jazz și soul, dovedind acest lucru mai ales live, pe scenă.

Kraak & Smaak sunt una dintre cele mai de succes trupe olandeze din ultimii 10 ani, îmbinând cu talent jazz, funk, soul, lounge și electronica. Concertele lor sunt presărate de piese pline de vibrații pozitive, eleganță și bun gust, aplaudate de mii de fani peste tot în lume.

Agnes Obe este probabil cea mai talentată cantautoare daneză la ora actuală. A câștigat deja o grămadă de premii și e cunoscută peste tot in Europa, susținându-și concertele live acompaniată de pian, într-o atmosferă mereu simplă, melancolică și intimă în același timp.

Darren Foreman, a.k.a. Beardyman este, dacă mai are nevoie de prezentare, un showman hiperactiv din acest Babilon al Europei numit Londra. Este apreciat pentru tehnica sa fenomenală de beatbox și, de asemenea, pentru looping-urile live de excepție. BBC l-a încoronat deja ca fiind „King of Sound and Ruler of Beats” și în ultimii ani a fost invitat permanent la toate festivalurile britanice.

Muzica celor de la Citizens! este britanică 100%, păstrând o linie synth-pop discretă și intimă, combinată pe alocuri cu riff-uri rapide de chitară. Trupa își va prezenta ultimul album, Here We Are, în cel mai potrivit loc posibil: a 20-a ediție Sziget Festival!

Bonaparte sunt probabil mai spectaculoși decât cel de la care si-au împrumutat numele. Sunt liderii actualei scene punk din Berlin, faimoși pentru concertele sălbatice și șocante, gen carnaval, care implică o serie de actori, dansatori și muzicieni pe scenă. Noul lor album intitulat „0110111 – Quantum Physics & A Horseshoe” a fost lansat de curând.

Mai multe informaţii și bilete pe: www.szigetfestival.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută