Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Oferta culturală estivală de la Biserica Neagră

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oferta culturală estivală de la Biserica Neagră Share Oferta culturală estivală de la Biserica Neagră


Braşov, 31 mai 2012 – Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov are plăcerea de a anunţa deschiderea celei de-a 60-a Stagiuni a concertelor estivale de orgă, a expoziţiei temporare „Din tainele atelierului de restaurare” la Biserica Neagră şi noua ofertă de ghidaje tematice săptămânale. Începând cu 5 iunie, vizitatorii vor avea ocazia să descopere sunetele orgilor bisericii şi să afle mai multe despre valoroasele covoare anatoliene.

Stagiunea anului 2012 propune publicului braşovean şi turiştilor un număr de 36 de concerte care vor avea loc în perioada 5 iunie – 25 septembrie. Programul concertelor păstrează formatul ultimilor ani: în fiecare marţi, de la ora 18:00, pentru lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, pentru lunile iulie şi august. Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 8 lei, cei interesaţi având la dispoziţie un abonament cu 5 bilete, la preţul de 30 lei. Concertele se desfăşoară pe timpul noului program de vizitare al Bisericii Negre.

„În luna august va avea loc un concert aniversar extraordinar care va fi transmis în direct în Piaţa Sfatului, prin care dorim să marcăm împliniriea a 60 de ani de la debutul concertelor estivale de orgă la Biserica Neagră”, a declarat organistul Steffen Schlandt.

Expoziţia temporară va fi deschisă în perioada 5 iunie-30 octombrie şi este dedicată proiectului de restaurare a unui covor din colecţia Parohiei, încheiat cu succes în anul 2011 la Muzeul de Artă Islamică din Berlin. Pe lângă covorul expus, se vor amenaja panouri cu text şi fotografii ce vor ilustra istoria colecţiei şi a conservării ei şi vor explica metoda de restaurare aplicată în cazul acestui covor.

„Prin această expoziţie vizitatorii au acces virtual într-un spaţiu de regulă închis publicului, cel al atelierului de restaurare, şi au ocazia să descopere în ce constă repararea unui obiect istoric valoros, în acest caz a unui covor”, a declarat Ágnes Ziegler, conservator opere de artă.

În perioada 6 iunie-26 septembrie, angajaţii Parohiei vor oferi ghidaje pe teme inedite precum: „Stranele şi ordinea şederii în Biserica Neagră”, „Orga Buchholz”, „Covoarele otomane”, „Turnul, clopotele şi structura acoperişului”, „Biserica Neagră – spaţiu bisericesc evanghelic lutheran” sau „Istoria reconstrucţiei bisericii după marele incendiu”. Acestea vor fi suţinute în fiecare miercuri de la ora 17:00 şi se vor derula pentru grupuri de douăzeci de persoane, în limba română şi germană, costul participării la ghidaje fiind echivalentul unui bilet de intrare în biserică, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă la sediul Parohiei, Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511824 sau prin e-mail: info@biserica-neagra.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută