Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Două bancuri…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Două bancuri… Share Două bancuri…


Știţi bancul cu optimistul şi pesimistul, în care pesimistul spune că mai rău nu se poate, iar optimistul îi răspunde: „Ba se poate!”? De ce e o anecdotă la care rîdem, ne distrăm? Poate şi pentru că, în esenţă, cei doi îşi inversează rolurile sau pentru că, de fapt, nu sunt deloc aşa îi cum cred alţii… Dar am ajuns să trăim într-o lume în care imaginea contează mai mult decît adevărul şi substanţa, în care EUl e foaaaarte mare, „noi” e mic-mic, ca o berică pentru pitici, iar „tu” aproape că a şi dispărut, nu mai are loc nici măcar pe banca de rezerve.

Ca-n bancul cu medicul care-i spune pacientului său că are o veste bună şi una proastă. „Spuneţi-o mai întîi pe aia proastă” – „Ai cancer”, îi zice medicul. „Şi aia bună?” – „A intrat fiicămea la facultate!”… Ştiţi de ce ne mai place bancul – amar, în fond – cu optimis-tul şi pesimistul? Pentru că fiecare dintre cei doi hotărăşte în nume propriu, pentru sine, cum ar veni, nu pentru altcineva – şi în detrimentul celuilalt, cum (ni) se mai întîmplă.

Păi să ciocnim pentru aceea ca să ne trezim de cît mai puţine ori în situaţia în care (alt)cineva să fi hotărît deja în locul nostru… şi pentru ca dorinţele să coincidă cu posibilităţile, iar visele să fie, totuşi, realizabile. Să mergem pe mîna noastră, ca atunci cînd păţim ca Bute măcar să nu dăm vina pe antrenor, tactică etc. Zile şi nopţi senine, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută