Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Concerte în premieră absolută în România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concerte în premieră absolută în România Share Concerte în premieră absolută în România


Trupele Rock Deathstars şi Poets of The Fall vor concerta, în premieră în țara noastră, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Artmania, care va avea loc în perioada 6 – 12 august, la Sibiu.

Organizatorii Festivalului Artmania au anunțat prezența la ediţia din acest an a festivalului a trupelor DeathStars şi Poets of The Fall, „două premiere absolute în istoria concertelor din România”. Acestea se vor alătura celorlalte trupe deja confirmate la cea de-a şaptea ediţie a festivalului: Die Toten Hosen, Epica, Delain şi Trail of Tears.

Potrivit organizatorilor, Deathstars este un nume greu în topurile mondiale ale genurilor industrial şi gothic metal, cu hituri precum „Blitzkrieg”, „Death Dies Hard” sau „Cyanide”. Obişnuită cu mulţimile de spectatori din turneul Rammstein, formaţia suedeză va cânta la Artmania în 10 august. Trupa Poets of The Fall are un portofoliu impresionant de premii în Finlanda. Cele patru albume lansate din 2005 până în 2010 s-au bucurat de succes, ultimele două înregistrând vânzări de peste 10.000 unităţi, fiecare în primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenţă puternică pe scena europeană, fiind activi în toate ariile culturale, de la muzică, la film şi până la jocurile video: Alan Wake, Max Payne 2 sau Death Rally. Poets of The Fall va cânta la Sibiu „Carnival of Rust” şi „Late Goodbye” în 11 august.

„Platforma culturală Artmania susţine artele frumoase, punând accent pe muzica formată în jurul curentelor contemporane directe şi derivate din cultura rock. Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor şase ani de la înfiinţare, promovând artişti din aria metalului gothic şi a altor genuri din zona metal, extinzându-şi plaja de acoperire către heavy metal, punk şi chiar rock alternativ. Muzica reprezintă laitmotivul festivalului, fiind însă urmată îndeaproape de artele vizuale, în special de fotografie şi de pictură”, spun organizatorii.

Anul acesta, Festivalul Artmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august şi va oferi iubitorilor de artă un program cultural variat care va include concerte, expoziţii, workshop-uri şi alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piaţa Mare vor avea loc în 10 şi 11 august și vor fi precedate de numeroase alte evenimente culturale. Ca de obicei, Piața Mare urmează a fi amenajată special pentru concerte, cu spații bine delimitate în care accesul va fi permis doar pe bază de bilet.

Biletele şi abonamentele pentru Artmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziţionate deja din reţelele magazinelor Diverta, Eventim şi online, prin shop.artmania.ro, eventim.ro sau myticket.ro, la preţul de 130 lei/abonament şi 90 lei/bilet, urmând ca din luna iulie şi până în ultima zi a festivalului un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet pe zi să coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută