Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Alee nouă în Parcul Izvor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alee nouă în Parcul Izvor Share Alee nouă în Parcul Izvor


Ieri 24 mai 2012, a fost inaugurată **aleea Václav Havel** în **Parcul Izvor**, cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor.

Proiectul de realizare a aleii Václav Havel în Parcul Izvor a fost posibil prin inițiativa E. S. **Ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti**, Jiří Šitler și donația a 40 de tei, simbolul național al poporului ceh.

" "

La eveniment au luat cuvântul: E.S. Jiří Šitler, ambasador al Republicii Cehe la Bucureşti, Jiří Schneider prim adjunct al ministrului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, dna. Luminiţa Odobescu, Secretar de Stat MAE și directorul general ALPAB, Radu Popa.

„Ca în fiecare an sărbătorim în calitate de membri EUROPARC, pe **24 mai – Ziua Europeană a Parcurilor**, de aceea am ales să inaugurăm aleea Václav Havel alături de Excelenţa Sa, domnul Jiří Šitler. Cei 40 de tei plantaţi astăzi vor călăuzi paşii celor care se vor plimba în acest parc de acum înainte pentru mulţi ani. Este o onoare să denumim această alee cu numele marelui om politic Václav Havel. Parcul Izvor a cunoscut o adevărată transformare din 2010, astfel încât am reuşit să plantăm în fiecare an împreună cu Organizaţiile Nonguvernamentale peste 1500 de arbori. Vă asigur de sprijinul nostru Excelenţă în toate proiectele pe care Ambasada Republicii Cehe la Bucureşti le va demara şi sperăm să contribuim astfel la dezvoltarea relațiilor internaționale dintre cele două ţări”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB, în cadrul festivităților de inaugurare a aleii.

„Am ales teiul ca pom important în simbolica cehă, dar şi în tradiţia românească (poetul M. Eminescu), fiind un punct de legătură între ambele noastre popoare. Suntem recunoscători oraşului Bucureşti şi Primăriei Municipiului București (prin ALPAB), care ne-au oferit pentru alee o locaţie atât de strălucită, ca cea din Parcul Izvor” – a declarat ES Jiří Šitler.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută