Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Skirtbike: biciclistele nu intră la apă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Skirtbike: biciclistele nu intră la apă Share Skirtbike: biciclistele nu intră la apă


La ora la care scriu acest articol, afară abia mai picură, televiziunile nu mai contenesc cu vești despre potop, iar Facebook s-a umplut de fotografii virale cu inundații din Capitală.

Mâine însă, încălțăm cizmele de cauciuc, îmbrăcăm rochiile colorate, ne protejăm cu pelerine de ploaie sau umbrele cu buline și ne întâlnim la [Skirtbike](http://skirtbike.ro/blog/skirtbike-bucuresti/), pentru că nimic nu știrbește din eleganța fetelor pe bicicletă. Nici măcar ploaia.

Dacă pozele furtunii care fac înconjurul Internetului nu vă taie pofta de pedalat, vă invit să citiți înainte de plimbarea de mâine povestea Skirtbike, spusă de [Andreea Toader](http://chichiridiche.wordpress.com), una dintre organizatoarele evenimentului, într-o seară ceva mai senină.

La început a fost [Velobello](http://velobello.wordpress.com). Două surori pasionate de ciclismul urban, care promovau pe blogul lor mersul pe bicicletă în stil olandez. Proiectul Velobello a încercat să insufle biciclistelor bucureștene puțin din stilul și eleganța biciclistelor din țările cu tradiție ciclistă. Până când online-ul nu a mai fost de ajuns și au decis să iasă direct în stradă, în rochii și fuste.

**Hai să facem Skirtbike!**

Ideea a apărut firesc. O lună au pus țara la cale și, din vorbă în vorbă, au strâns parteneri și sponsori și s-a născut prima ediție.

Numele plimbării a venit de la sine. Suficient de scurt pentru a fi memorabil, în engleză pentru că majoritatea lucrurilor în engleză sună bine și eficient, pentru că exprimă concret conceptul evenimentului. Skirtbike.

Anul acesta, pregătirile pentru Skirtbike au demarat în luna martie, când Andreea a început să fie întrebată când are loc plimbarea.

Teasing, promovare, shooting-uri, dar și mult feedback pozitiv. Una dintre cele mai dificile etape în organizare a fost însă obținerea autorizației de la primărie și poliție.

**Hai să schimbăm traseul!**

Primele două ediții Skirtbike s-au desfășurat în centrul orașului. Anul acesta, organizatoarele au simțit nevoia de a înfrumuseța și alte părți ale Capitalei. Astfel, biciclistele vor defila pe traseul Parcul Circului – Șos. Stefan cel Mare – Calea Dorobanților – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Parcul Herăstrău.

Noutatea de anul acesta este faptul că tot mai multe persoane au preluat inițiativa în orașul lor. Skirtbike devine, așadar, național și va avea ediții locale în Iași (pentru al doilea an consecutiv), Timișoara, Arad și Sibiu.

Ca în fiecare an, organizatoarele speră ca biciclistele care vin la Skirtbike să continue să pedaleze și după eveniment.

**Skirtbike de vis**

Ingredientele pentru o plimbare perfectă sunt, în opinia Andreei, vremea bună și multe fete pe biciclete. Mai importante sunt însă ingredientele spontane, la care nu te aștepți.

De pildă, anul trecut o biciclistă a venit la plimbare, cu toate că nu știa să pedaleze. A închiriat o bicicletă și a învățat pe loc să-și țină echilibrul, înconjurată de sute de alte bicicliste. Ea a fost însoțită de prietenul ei, care a alergat pe tot traseul și a susținut-o de șa.

Ploaia s-a oprit. În loc de încheiere, vă las să descoperiți în câteva poze atmosfera de anul trecut și vă invit să formăm un șir lung și colorat de biciclete, ca un curcubeu vesel după o ploaie caldă de vară.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută