Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cuvinte pe peliculă scrise pe pereţii Foto Anexa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cuvinte pe peliculă scrise pe pereţii Foto Anexa Share Cuvinte pe peliculă scrise pe pereţii Foto Anexa


1.400 de fotografii alb-negru trecute prin obiectivul analog a 61 de fotografi.

1.400 de fotografii care creează o punte între literatura cehă şi realitatea contemporană a Bucureştiului. Acesta este rezultatul fotomaratonului organizat weekendul trecut de către *Centrul Ceh*.

Am descoperit aseară, în spaţiul expoziţional de la *Foto Anexa*, zeci de poveşti spuse în 24 de ore, pe un film alb-negru.

**Cătălin Georgescu**, câştigătorul competiţiei, a ilustrat o poveste de dragoste. Citatul pe care l-a primit sună aşa:

“Câteodată simţi că-ţi vine să mori de dragoste şi fericire, că eşti una cu apa Vltavei, cu toate animalele, cu pământul şi cu piatra, sau că stai întins şi eşti legănat de nişte braţe uriaşe; ce mai, nimeni nu este în stare să redea acest simţământ” *(Fabrica de absolut, Karel Čapek)*

Cătălin a reuşit să redea acest simţământ, cu toate că vremea nu a fost ideală. Pe o ploaie torenţială, cu o umbrelă în mână şi aparatul în cealaltă, s-a chinuit un sfert de oră doar să încadreze perfect detaliul art-nouveau al unei poţi. Pentru că totul trebuia să iasă din prima încercare.

Aparatul pe care l-a folosit a fost un Praktica vechi de 26 de ani, primit *moştenire* de la tatăl său. Cu toate că a fotografiat în reprize, rezultatul a fost coerent şi a transmis fidel mesajul citatului primit.

Cătălin va pleca în **excursie la Praga** şi ne-a mărturisit că este foarte bucuros, deoarece până acum a mai fost doar o dată în afara ţării, la Londra. Portofoliul lui Cătălin este disponibil la www.catalingeorgescu.com

Expoziţia poate fi vizitată şi astăzi la MNAC Foto Anexa, în cadrul evenimentului *Noaptea Albă a Galeriilor*.

În urma experimentului, cele mai bune zece poveşti vor apărea în albumul *“Cuvinte pe peliculă”*. Fotografii care vor avea fotografiile publicate în album sunt Regele Ionescu, Cătălin Georgescu, Andreea Dumbrăveanu, Claudia Silvia Mirică, Ștefan Balea, Andrei Spirache, Bogdan Trestianu, Iulia Băceanu, Oana Iordăchescu şi Alexandru Iatan.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută