Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/05/2012
Arhiva Zile si Nopti

Vernisaj Cuvinte pe peliculă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Vernisaj Cuvinte pe peliculă Share Vernisaj Cuvinte pe peliculă


Aparatele foto digitale au schimbat modul în care fotografiem. Cardurile foto de mare capacitate ne permit luxul de a poza oricâte instantanee dorim, până ajungem la rezultatul vizat.

“Când apeşi declanşatorul unui aparato foto **analog**, gândeşti într-un mod diferit faţă de oamenii care folosesc azi mai mult aparate foto digitale. E mai profund, aşa cum ar trebui să fie literatura bună”, mărturiseşte *Rene Kubasek*, directorul Centrului Ceh.

Centrul Ceh a realizat weekendul trecut un **experiment foto**. 50 de fotografi amatori sau profesionişti au avut la dispoziţie câte o rolă de film alb-negru, cu 24 de poziţii, un citat literar dintr-un autor ceh şi 24 de ore pentru a fotografia o poveste.

Rezultatul *fotomaratonului*, peste 1.400 de fotografii realizate manual, va putea fi văzut pe 24 şi 25 mai, cu ocazia evenimentului *Noaptea Albă a Galeriilor*.

**Vernisajul** expoziţiei are loc pe 24 mai, de la ora 18:00 la *Muzeul Naţional de Artă Contemporană Foto Anexa* (Calea Moşilor 62 – 68) şi va fi însoţit de muzică, proiecţii video, cărţi şi bere.

Fotografiile vor fi evaluate de juriul alcătuit din Mihai Oroveanu, Mihai Musceleanu, Ștefan Dinu, Iulian Chiculita, Dan Duță, Rene Kubašek, iar cea mai bună poveste va fi premiată de către Central Ceh cu o **excursie la Praga**.

Proiectul “Cuvinte pe pelicula” este un omagiu adus atat fotografiei analog cat si literaturii cehe.

Proiectul este organizat de Centrul Ceh Bucuresti, in parteneriat cu Staropramen, F64, Czech Airlines, Imatech si FOMA.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută