Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Pasărea Colibri, un concert de poveste

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pasărea Colibri, un concert de poveste Share Pasărea Colibri, un concert de poveste


Cu greu îţi găseşti loc printre toate mesele rezervate şi publicul care așteaptă în picioare. Pentru concertul **Pasărea Colibri** din 26 aprilie cererea a fost atât de mare, încât organizatorii au scos la vânzare şi bilete cu locuri în picioare.

Pe scenă, trei chitare sunt slab luminate în stative. Puţin peste ora 22, rumoarea e întreruptă de vocea lui **Florian Pittiş**, care răsună din difuzoare: “Sunt cel mai frumos din oraşul acesta”. Pe ecrane apare o scurtă biografie a lui Pittiş. Sala răsună de aplauze.

Pe scenă urcă în ordine: *Teo Boar*, *Mircea Baniciu*, *Mircea Vintilă* şi *Vlady Cnejevici*. Artiştii îşi ridică chitarele cu religiozitate. Bliţurile se declanşează în rafală. Trupa deschide concertul cu “Tristeţi provinciale”.

**„Lali lali lulu, lili lili lula”**

Nimeni nu mai mișcă în sală. Doar chelnerii se strecoară printre mulțimea de oameni cu turnuri de pahare până-n tavan. O farfurie ţăndări, un pahar împrăştiat, să fie cu voie bună şi cu noroc.

Prima oră trece repede cu *Vis de primăvară*, *Dintr-o cafea*, *Un zvon*, *Peste răbdări*, *Canadiana*. Publicul intră rapid în ritm. Până şi bucătarul ia o pauză de la gătit şi urmăreşte concertul din spatele scenei. Chelnerii fredonează din mers şi aruncă priviri fugare spre scenă.

Cei patru cântă cu siguranţa experienţei. Nici urmă de oboseală. Baniciu împarte zâmbete în sală. Împreună cu Vintilă, improvizează mișcări scenice.

După o scurtă pauză, în care personalul Hard Rock Cafe se afișează pe scenă într-un număr energic de dans, maeștrii revin la instrumente. *Lordul John*, *Miruna*, *Vremuri*, *Popa Nan*, *Lăptăria lui Enache*, sunt toate ocazii pentru spectatori să fredoneze alături de artiști. Piesa *Nunta* urcă publicul dezlănțuit pe mese.

**„Co-li-bri! Co-li-bri!”**

Este momentul bis-ului. La finalul piesei *Andrii Popa*, cei patru se retrag după scenă, păziți de agenți de securitate. Publicul scandează numele trupei. După două ore de concert impecabil, în aplauze și strigăte ca pe stadion, Pasărea Colibri revine în scenă pentru încă două melodii.

Când se sting reflectoarele, aproape că nu-ți vine să crezi că s-a terminat. În acel moment, în înghesuiala de la ieșire, tot ce-ți dorești e să ajungi acasă, să scoți primul tău disc Pasărea Colibri și să lași acul pick-up-ului să danseze pe ritmurile folk ale celor care, după atâția ani, încă mai fac publicul să zboare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută