Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Filme româneşti la HBO

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Filme româneşti la HBO Share Filme româneşti la HBO


Programul special de 1 mai este dedicat filmelor româneşti recente şi premiate. Telespectatorii pot urmări documentarul semnat de Andrei Ujică, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu“, care trece în revistă lunga şedere la putere a dictatorului: 1965-1989. Itinerariul prin marea ficţiune a Epocii de Aur rezultă din materiale de arhivă oficiale, puţin cunoscute. Filmul explorează imaginea dictatorului român folosindu-se de „oglinda oficială“ a regimului: buletinele de ştiri.

„Din dragoste cu cele mai bune intenţii“, în regia lui Adrian Sitaru, a fost premiat pentru regie şi rol principal masculin la Locarno. Povestea nevroticului Alex (interpretat de Bogdan Dumitrache), care îşi vizitează mama la spital este un soi de comedie burlescă, plină de personaje inedite şi de evenimente surprinzătoare.

Nu lipsesc scurtmetrajele „Turnul Eiffel“ (regia: Carmen Vestemeanu), „Jaful“ (regia: Dan Radu Mihai), „Chefu’“ (regia: Adrian Sitaru), „Superman, Spiderman sau Batman“ (regia: Tudor Giurgiu) şi „Fata din Transilvania“ (regia: Sabin Dorohoi).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.