Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Noul program de vizitare al Bisericii Negre

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noul program de vizitare al Bisericii Negre Share Noul program de vizitare al Bisericii Negre


Braşov, 26 aprilie 2012 – Începând cu 1 mai 2012, vizitarea Bisericii Negre se va face după un nou program, conceput special de conducerea Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov pentru a răspunde cererilor şi aşteptărilor turiştilor. Noutăţile au în vedere modificări ale zilelor şi orelor de vizitare, precum şi diversificarea ofertelor turistice.

Cea mai importantă modificare o constituie zilele de vizitare, care vor fi: de marţi până duminică, iar luni închis. Pe timpul verii Biserica Neagră va fi deschisă până la ora 19:00, concertele de orgă fiind integrate în program. Astfel, pentru anul în curs programul de vizitare este următorul:

– lunile mai – octombrie (program de vară), de marţi până sâmbătă între orele 10:00-19:00, iar duminica între orele 12:00-19:00;
– lunile noiembrie – aprilie (program de iarnă), de marţi până sâmbătă între orele 10:00-15:00, iar duminica între orele 12:00-15:00.

Biserica Neagră va fi închisă vizitatorilor cu ocazia sărbătorilor evanghelice (17 şi 27 mai, 31 octombrie, 6 şi 7 noiembrie, 24, 25, 26 şi 31 decembrie), însă va fi deschisă spre vizitare de sărbătorile legale care nu cad în ziua de luni (1 mai, 15 august, 1 decembrie).

„Dorim ca prin aceste schimbări să venim în întâmpinarea aşteptărilor turiştilor, mai ales prin deschiderea bisericii duminica. Fiind un lăcaş de cult în care slujbele continuă să se desfăşoare săptămânal, Biserica Neagră este mai mult decât un edificiu important pentru Braşov: este inima unei comunităţi religioase. De aceea, sperăm ca turiştii să înţeleagă faptul că biserica va fi închisă pentru două ore când se vor oficia cununii, botezuri şi alte ceremonii religioase”, a declarat preotul Peter Demuth.

Pentru toţi turiştii care doresc să plece cu o amintire de la Biserica Neagră, a fost conceput un fotocard, ce conţine o colecţie de 70 de poze digitale la mare rezoluţie şi o panoramă interioară a bisericii. Acest card pe suport USB va putea fi achiziţionat pentru suma de 40 lei de la casa de bilete.

Începând din aceată vară şi ofertele turistice se îmbogăţesc, introducându-se ghidajele tematice, disponibile în patru limbi (română, germană, engleză şi maghiară), şi expoziţii tematice în spaţiile expoziţionale ale bisericii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută