Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Ce poţi face de 1 Mai în București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce poţi face de 1 Mai în București Share Ce poţi face de 1 Mai în București


Cu un weekend la dispoziţie, o zi liberă de la Stat (pentru unii) şi un 1 Mai muncitoresc fără muncă, aproape punem de un mini-concediu. Cum ne petrecem zilele şi nopţile dacă nu ne-am planificat din timp vacanţa? Iată câteva sugestii pentru toată familia.

Între 27 aprilie şi 3 mai puteţi viziona peste 50 de filme de o bogată moştenire culturală evreiască în cadrul *Festivalul Filmului Evreiesc 2012*. Filmele rulează la **Cinema Studio** şi **Muzeul Naţional al Ţăranului Român**, iar intrarea este liberă. Programul filmelor este disponibil pe http://www.bjff.ro/

Dacă vă simţiţi artişti şi vreţi să mai învăţaţi un meşteşug în timpul liber, luni, 30 aprilie, de la ora 19:30, vă recomand *workshop-ul de tipografie* cu Răzvan Supuran în **Energiea**. Intrarea este liberă. Între timp, pe cei mici îi puteţi lăsa la *Atelierul de pictură şi modelaj* începând cu ora 19:00, la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian.”

Tot în sfera culturală, luni puteţi face o oprire la Sala Majestic a **Teatrului Odeon**, pentru a viziona o piesă clasică: *„Hamlet”*. Spectacolul începe la ora 19:00 şi se joacă în cadrul *Festivalului Internaţional Shakespeare*.

Puteţi începe ziua de 1 mai cu o plimbare cu bicicleta în **parcul Kiseleff**. Între orele 10:00 şi 19:00 puteţi închiria biciclete gratuit, în baza actului de identitate, la centrul „La Pedale”. Timp de două ore vă puteţi plimba în perimentrul parcului, împreună cu familia sau cu prietenii.

De la ora 12:00, în **parcul Herăstrău**, intrarea dinspre Charles de Gaulle, vă întâlniţi cu **teatrul Masca**. Spectacolul *„Cocktail”*, de Mihai Mălaimare, se joacă în aer liber, iar intrarea este la fel de liberă.

De la 18:00, la **teatrul Bulandra**, Sala Izvor, aveţi ocazia să urmăriţi tragedia „Romeo şi Julieta”, tot în cadrul *Festivalului Internaţional Shakespeare*.

Dacă aveţi chef de un spectacol mai modern, la **teatrul Nottara**, Sala George Constantin, se joacă de la ora 19:30 *„Taxi Blues”*. O piesă intensă, care-i are ca protagonişti pe actorii Marius Bodochi şi Dan Tudor.

La ora 20:00, întreaga familie ar putea fi interesată de spectacolul susţinut de *Circul Național din China*, în premieră la **Sala Palatului**. Cu o tradiţie de peste 12 ani, reprezentaţia se anunţă a fi grandioasă, cu numeroşi gimnaşti, artişti, actori, clovni şi animale. Biletele sunt de vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Dacă programul de vacanţă v-a extenuat mai mult decât v-a relaxat, e bine de ştiut că, în data de 2 mai, are loc la **Romexpo** *Târgul de cafea*. Veţi găsi la eveniment producători şi importatori de cafea, training-uri, workshop-uri şi *Campionatul Naţional de Barista*.

**Credit foto: Bogdan Trestianu**

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută