Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

La Cinemateca Astra Film

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La Cinemateca Astra Film Share La Cinemateca Astra Film


Ce te faci dacă eşti un păpuşar australian îndrăgostit până peste urechi de o fată musulmană pakistaneză din Lahore? Este întrebarea la care sunt provocaţi să răspundă cinefilii săptămâna viitoare, la Cinemateca Astra Film, prin intermediul producţiei „Păpuşarul”. Pasionaţii de călătorii şi de particularităţile altor culturi au ocazia să facă o incursiune fascinantă în sufletul lui Brian, un păpuşar care cade pradă iubirii în timp ce se află într-un turneu în Pakistan. Australianul este apucat de „smintelile” dragostei la prima vedere după ce o întâlneşte pe Amber, care este gata, şi ea, să se mărite cu el. În ciuda sentimentelor tinerilor, familia fetei nu se arată deloc impresionată de australian, care vine dintr-o ţară străină, aproape necunoscută şi, pe deasupra, nici măcar nu e musulman.

Filmul, care poate fi urmărit joi, 24 aprilie, de la ora 18, la Studioul Astra Film din Piaţa Huet, nr. 12, cerne pe parcursul a 117 minute tocmai procesul transformării lui Brian într-un pretendent potrivit pentru Amber. El va face tot ce e necesar pentru a o putea lua de soţie: se va converti la religia ei, va învăţa pasaje din Coran şi, în cele din urmă, va câştiga, poate, încrederea rudelor prin alianţă.

**Filme despre alte lumi**

„Donkey in Lahore”, titlul în limba engleză a filmului regizat de Faramarz K-Rahber, încheie şirul poveştilor neobişnuite care au fost prezentate pe parcursul lunii aprilie la Cinemateca Astra Film. Evenimentul, care este organizat de Astra Film şi CNM Astra Sibiu aduce filmul de joi în faţa iubitorilor producţiilor despre realitate. Exact ca în anul cultural 2007 şi în 2008, Cinemateca deschide în fiecare săptămână câte o fereastră către alte lumi. Cele ale realităţilor prezentate şi premiate la Astra Film Festival, cum s-a întâmplat în luna martie sau a poveştilor româneşti, aşa cum a fost în februarie, luna care a dat şi startul Cinematecii Astra Film din acest an.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută