Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Hilarius Johannes Konstantin Schmidt

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Hilarius Johannes Konstantin Schmidt Share Interviu cu Hilarius Johannes Konstantin Schmidt


Hilarius Johannes Konstantin Schmidt este fondatorul, producătorul și directorul artistic al celui mai mare festival de jazz din România. Sibiul Jazz Festival 2012 se apropie cu pași repezi de start, ocazie cu care domnul Schmidt a binevoit a ne acordat un scurt interviu. Care sunt noutățile și atracțiile ediției din acest an, aflați în rândurile următoare.

**Reporter:** Care considerati că sunt punctele forte ale ediției din acest an a Sibiu Jazz Festival? Cum ați gândit festivalul de anul acesta?
**H. J. K. Schmidt:** Fiecare seară, fiecare oră, fiecare minut, fiecare clipă este o surpriză pentru cei ce știu să savureze surpriza. Un festival care se respectă nu se construiește pe „puncte forte”. El este un punct forte prin faptul că există.

**Rep.:** Am observat că programul ediției din acest an conține zilnic o paradă a jazzului. Puteți dezvolta puțin ce presupune ea și cum va atrage publicul sibian?
**H. J. K. Schmidt:** Parada zilnică a jazz-ului nu are menirea să atragă pe nimeni ci doar să întrețină atmosfera festivă.

**Rep.:** Apropo de publicul sibian, ce asteptări aveți anul acesta de publicul, să-i zicem ”neutru”, sau mai putin familiarizat cu jazz-ul? Credeți în latura educaționala a evenimentelor culturale sibiene?
**H. J. K. Schmidt:** Pe fondul unei lipse majore de programe educaționale ale ministerului de resort din ultimii 20 de ani, publicul este evident cu un handicap în alegerea unor momente, evenimente de reală substanță culturală, și în consecință, operatorul cultural trebuie să gasească modalitățile prin care să promoveze un proiect care să conțină multe elemente atractive. Nu cred în latura educațională a evenimentelor culturale sibiene, nu că ar fi lipsite de substanță ci pentru că, cultura se face în familie și la școala. Ambele, și familia și scoala în ultimii 20 de ani sunt într-o continuă, din păcate, degringoladă (vezi rata imensă de nepromovabilitate a Bacalaureatului în 2011).

**Rep.:**Ce prețuri vor avea biletele anul acesta și cum vor putea fi ele achiziționate?
**H. J. K. Schmidt:** Valoarea biletelor va oscila între 5 și 50 lei și vor putea fi achiziționate prin rețeaua Eventim, www.eventim.ro, Librăriile Humanitas, Cărturești; Magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro , în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala PalatuluI și Libraria „Mihai Eminescu”. Sau la intrare.

**Rep.:** Tot mai mulți operatori culturali care activează în orașul nostru se plâng de slaba finanțare și de dificultățile tot mai mari din punct de vedere financiar. Dumneavoastră cum va descurcați din acest punct de vedere în 2012?
**H. J. K. Schmidt:** Luând în considerare imensul interes al membrilor Consiliului Local, ai Consiliului județean, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și alte instituții ale statului român, noi nu ne putem plânge, în mod oficial, din punct de vedere financiar. Luând în considerare criza planetară prin care trecem trebuie să acceptăm lucrurile așa cum sunt și să asteptăm timpuri mai bune.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută