Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Legume în cheia… sol

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Legume în cheia… sol Share Legume în cheia… sol


După bogate mese pascale, ne aflăm într-o săptămână a revenirii la normal. Dar mai mult decât normal, e o revenire la prospețime, la sănătate, la natură și pentru contrast, la aceeași fi re umană de dinainte de post… Suntem la Cafekultour, cultură în cafenele, sau în orice loc neconvențional unde poate avea loc artă, iar din acest șir de evenimente unul și unul, se distinge unul cu totul special: orgabits.

Orga – de la organic și bits- de la beaturi. Artisul care a lansat acest performance viu: concertul Orga-bits, se numește Eric Van Ose-llaer. El pictează, sculptează și face muzică din fructe și legume. O artă cu totul altfel, pentru că muzica e artă, nu? Iar arta înalță spiritul, nu? Iar dacă arta înalță spiritul, omul spiritual se hrănește cu artă, sătul fi ind de hrana materială. Dar dacă arta se poate exprima și prin legume și fructe, pot spune că fructele și legumele sunt hrană cu adevărat sănătoasă atât pentru trup cât și pentru suflet, în acest context?

De gândit! Merită savurat concertul pentru păstârnac și orchestră între timp, sau orice fructe și legume din…sol. Solul ne dă artă, mâncare, iar belgianul Van Osellaer știe să profi te la maxim de ele. Poți să înveți să cânți la ingrediente pentru o ciorbă, la atelierul de marți, în cadrul Cafekultour. Instrumentele ”vechi” se pot dona după folosire, mai puțin cele a căror ”artă” constituie practici mai puțin… ortodoxe!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută