Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Fabrica de speranțe

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fabrica de speranțe Share Fabrica de speranțe


Este nevoie de religie.?! Și cu cele trei semne de punctuație am spus totul. Adică faci o afirmație, îți pui întrebările de rigoare și ajungi la o concluzie. Întrebarea se pune mai ales în ziua de azi când, cu toate mijloacele de educație și infomare, cu toată știința, tehnica și descoperirile puse la dispoziția întregii omeniri, rândurile credincioșilor de toate religiile s-au îngroșat considerabil. Milioane de oameni (din ce în ce mai mult tineret) umplu până la refuz locașurile religioase și asta nu numai de sărbători.

După decenii de ateism sau pauză să spunem, pătrunși de credință, am reluat și exercităm – uneori exagerat – o serie de ritualuri specifi ce. Nu se mai jenează nimeni să-și facă cruci când trece pe lângă o biserică, se urcă în mașini și avioane sau să își scoată preșul oriunde s-ar afl a atunci când vine ora rugăciunilor. Situația nu se va schimba atâta timp cât nu există o alternativă. O alternativă viabilă, care să poată lua locul acestor „instituții” ce reușesc să dea speranțe de mai bine.

Se pare că am realizat, de bună voie și nesiliți de nimeni, că speranța de mai bine este singurul lucru care mai poate ține în frâu o omenire derutată și stresată la maxim de atâtea schimbări. Cu același pragmatism am ridicat distracția la rangul de religie, pentru că amândouă te pot ajuta să evadezi din stresul cotidian, te fac nu numai să speri ci chiar să te simți mai bine!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută