Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/04/2012
Arhiva Zile si Nopti

Au înnebunit salcîmii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Au înnebunit salcîmii Share Au înnebunit salcîmii


„Au înnebunit salcîmii” – imnul României în vremurile tranziţiei de criză. Numai că n-au înnebunit doar salcîmii lui Tudor Gheorghe, ci şi salcîmii din grădina ta, şi cei de la geamul meu, şi… România nu mai are nevoie de ecouri din străinătate ca să-şi umple „Ştirile de la ora 5”, acum putem să transmitem în continuu astfel de ştiri… autohtone.

Auzi chestii incredibile, pe care nu şi le-ar putea imagina nici măcar un scriitor de romane horror sau SF (nu dau exemple din viaţă, fireşte, aici, dar am avut un invitat la cenaclu care a citit o proză care ni s-a părut prea violentă, iar a doua zi realitatea de lîngă noi ne-a demonstrat că mai avem pînă să-i facem faţă cu adevărat).

Tot auzim de oameni respectabili, profesionişti minunaţi etc., care deodată comit crime inimaginabile. Şi asta se întîmplă şi în oraşul tău, şi pe strada ta. Mai rău – tot mai mulţi cunoscuţi îţi povestesc cazuri în care au fost implicaţi fără voia lor, tot mai mulţi oameni au trăit chestii de nepovestit, pînă… ţi se întîmplă şi ţie… ceva.

Eşti fraierit, pierzi, ratezi, trebuie să înveţi şi din propriile greşeli, chiar dacă greşeşte altcineva… pentru tine. Dar trebuie să mergi mai departe, să tragi concluzii bune pentru tine, să ierţi (sau nu), să nu uiţi, să nu ajungi ca ei.
Zile şi nopţi liniştite, prietene, oriunde te-ai afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută